dilluns, 3 de juny del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE EN UN ANY LA COBERTURA PER DESOCUPACIÓ HA DAVALLAT EN UN 7,4% A TARRAGONA



El diputat socialista per Tarragona i membre de la Comissió de Treball del Congrés, Joan Ruiz, ha denunciat avui que durant l’any passat la cobertura per desocupació va caure en un 7,4% a la província de Tarragona. “L’efecte de les retallades del PP ha tingut també aquí un resultat devastador. Així, el mes de gener del 2012 aquesta cobertura cobria el 84,7% del total d’aturats tarragonins registrats. Doncs bé, al desembre havíem baixat fins al 77,3%. És a dir, mentre l’atur va continuar pujant les prestacions i subsidis van caure en picat. Aquest és el resultat de l’austeridi irresponsable practicat pel Govern de Rajoy.”

Segons el diputat socialista, “els principals damnificats per aquestes retallades han estat els 27.108 aturats tarragonins registrats que van tancar el 2012 amb un atur superior als 12 mesos. Un cop esgotada la prestació, el Govern del PP no ha fet res més que posar dificultats per aconseguir que aquests ciutadans tarragonins puguin percebre la renta activa d’inserció que evita que caiguin en la pobresa.”

“Curiosament, mentre els diputats del PP per Tarragona es dediquen a donar lliçons de moralitat política i parlar del nom de les coses no diuen ni una paraula sobre aquesta combinació tràgica d’augment de l’atur i de retallades en les prestacions per desocupació. No recorda el senyor Fernández que es va presentar a les eleccions legislatives del 2011 prometent “más trabajo y menos impuestos”?  Quan van descobrir que estaven equivocats? Perquè la realitat del Govern del PP ha estat “menos trabajo y más impuestos.”

Joan Ruiz ha contraposat aquesta realitat amb l’obra de l’executiu socialista. Així, durant la passada legislatura vam assolir el major percentatge de prestació per desocupació. “Al novembre de 2011 un total de 54.784 tarragonins rebien o bé la prestació per desocupació o bé algun subsidi que feia possible que totes aquestes persones tinguessin un ingrés mensual regular i no quedaven desemparades, abandonades a la seva sort, davant dels efectes de la crisi econòmica.”


Segons ha posat de relleu el diputat tarragoní, “des de l’inici de la crisi una de les principals prioritats del Govern socialista va ser mantenir i ampliar la protecció social a les persones que havien perdut la feina i que es trobaven a l’atur, conscients com érem de la situació dramàtica que vivien moltes famílies que van veure davallar els seus ingressos. Amb el Govern del PP, aquí també, tot ha anat a pitjor.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada