dimecres, 10 d’abril del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE LA GENERALITAT TÉ A LES COMARQUES TARRAGONINES EN L’OBLIT MÉS ABSOLUT




“L’actual Govern de la Generalitat no creu en les nostres comarques ni en la seva gent i no hi ha setmana que no tinguem nous exemples d’aquest oblit conscient. Ahir mateix el conseller de presidència presentava una prova pilot per modernitzar l’Administració de la Generalitat a... Girona. Un cop més els projectes, decisions i inversions del Govern d’Artur Mas passen de llarg de Tarragona”, així ho ha manifestat aquest matí la diputada socialista Núria Segú.

En aquest sentit la diputada vallenca ha afegit que “aquest nou, diguem-ne, oblit, s’afegeix a un llarg llistat de greuges, incompliments i inaccions del Govern de CiU a nivell de les comarques tarragonines. Un Govern, recordem-ho, on no hi ha cap conseller provinent de les nostres comarques. No n’hi havia cap el 2010, quan es va constituir el primer Govern Mas, i continua sense haver-hi cap ara, després de les eleccions de novembre passat. Potser és que CiU no té gent preparada a les nostres comarques per exercir amb aquesta responsabilitat.”

Amb tot, segons Núria Segú, el més preocupant és la manca d’inversions de la Generalitat a les comarques de Tarragona. “Cal tenir present que, amb el Govern de CiU, el Camp de Tarragona s’ha convertit en la regió catalana amb menys inversió per habitant. L’última de la llista. En els pressupostos de l’any passat, recordem que a data d’avui encara no tenim pressupostos, aquesta inversió per habitant per Tarragona va baixar fins als 76 euros per cada tarragoní, una xifra per sota fins i tot de regions amb un volum de població molt inferior com l’Alt Pirineu o la Catalunya central. Els socialistes considerem aquesta situació com a totalment intolerable.”

Així mateix, el grup parlamentari socialista recorda que les inversions pressupostàries de la Generalitat al Camp de Tarragona han davallat dels 152 milions d’euros dels darrers comptes del Govern socialista als, tan sols, 46 milions d’euros de l’any 2012. “Exigim les inversions que ens corresponen d’acord amb la nostra població i el nostre pes demogràfic i econòmic en el conjunt del país.”

Finalment, Núria Segú s’ha preguntat “on són ara els dirigents territorials de CiU que es van passar set anys parlant de “l’oblit intolerable” que al seu parer el Govern d’Entesa practicava en relació a les nostres comarques. No entenem com ara aquells que semblaven estar indignats resten muts o afònics”, ha assegurat la diputada vallenca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada