dimarts, 2 d’abril del 2013

CRT O LA IRRESPONSABILITAT DEL GOVERN




Fa més d’un any que va finir el període de vigència del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) format pels ajuntaments de Salou i de Vila-seca i la Generalitat que el presideix a través del Conseller d’Economia. Aquest organisme, en nom dels dos ajuntaments,  és l’encarregat de mantenir les relacions administratives de tot tipus amb l’empresa propietària de Port Aventura i, en el futur molt proper, amb la que posarà en marxa el projecte conegut com Barcelona World.

El febrer de 2012 l’ajuntament de Salou va avisar amb temps que volia revisar la repercussió econòmica i revisar els estatuts del CRT. Passat un any, davant la passivitat i la incompetència del Govern de la Generalitat, la principal infraestructura turística de Catalunya es queda sense el govern adient que suposava el Consorci que formaven conjuntament els ajuntaments de Vila-seca i Salou.

Perquè si llavors aqeust darrer ja va deixar d’assistir a les reunions, ara ja ha manifestat la seva decisió de procedir individualment en el futur i no tornar al CRT i, per tant, a partir d’ara cada ajuntament procedirà sense tenir en compte l’altre i per tant serà molt més complicat analitzar els problemes comuns i arbitrar les solucions pertinents. Es farà així un flac servei als interessos generals i s’enviarà un missatge negatiu als emprenedors i inversors d’aquí i de fora respecte a les dificultats per invertir al nostre territori.

I el Govern de la Generalitat que és qui presidia el consorci, en lloc de liderar la solució, cridar els alcaldes i arbitrar una solució que plagués a tots dos ajuntaments, res de res. Va encomanar a una comissió d’experts que busqués algun tipus d’alternativa i es va rentar les mans.

Ara, veu com definitivament marxa Salou i queda liquidat el Consorci, el Govern mira de nou cap a un altre costat i ni tan sols hem sentit que es lamenti de la nova situació que ja sembla irreversible.

És cert que els dos alcaldes tampoc no escapen de les seves responsabilitats i algun d’ells lamentarà més que l’altre la seva inflexibilitat vist el resultat final. Ho hauran d’ explicar bé als seus convilatans i no sé si aquests els entendran.

Però el principal responsable és el Govern que hi és per resoldre conflictes com aquest, no per delegar la seva solució en una comissió i després desentendre’s malgrat que presidia el CRT.
El Conseller Mas-Colell em responia al Parlament just ara fa un any que li feia “vergonya que estimulés conflictes locals” quan només li manifestava la meva preocupació i la del nostre territori. Dotze mesos després li podria respondre que a mi em fa vergonya que el Govern de Catalunya hagi estat i encara avui sigui incapaç de solucionar les divergències de dos alcaldes  i que tot plegat ens hagi deixat sense un Consorci que es va considerar imprescindible – i encara ho és – per gestionar la principal infrastructura turística de Catalunya que ha d’ampliar ara la seva activitat i que necessita més que mai de la unió, de la competència i de la intel.ligència que el Govern de Catalunya no demostra.
Article de Xavier Sabaté publicat al Diari de Tarragona 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada