dimecres, 3 d’abril del 2013

EL PP SUPRIMEIX INVERSIONS QUE BENEFICIEN L’ALT CAMP




Com sabeu des de fa molts anys el ministeri de Foment i també la Generalitat de Catalunya destinen  l’1% de les seves inversions a finançar projectes de millora i rehabilitació del patrimoni arquitectònic i històric del país. Això és fruit de l’aplicació del article 68.1 de la Ley 16/1985 del Patrimonio Histórico Espanyol que estableix que en el pressupost de cada obra pública, d’un import  superior a 100 milions de pessetes,  finançada  total o parcialment per l’Estat,  s’ha d’incloure una partida equivalent al menys al 1% dels diners públics que es destinarà a la conservació del Patrimoni històric.

Gràcies a aquestes inversions durant els vuit anys de Govern Zapatero l’Alt Camp va rebre quasi quatre milions d’euros d’aquest 1% cultural. Uns diners que van servir, per exemple, per impulsar l’ambiciós projecte del centre de les arts que s’ha d’ubicar al convent de Santa Anna d’Alcover o per a restaurar el castell de Vallmoll.

Doncs bé, hem pogut disposar d’aquestes inversions... fins ara. I és que el Govern del PP també ha passat la destral per aquí. Des de que ha començat la legislatura, ara ja farà quasi un any i mig, la comissió encarregada d’aprovar aquests projectes de l’1% cultural no s’ha reunit ni una sola vegada. Malgrat estar-ne obligats per llei, el nou Govern de Rajoy i companyia no ha aprovat ni un sol projecte a tot el país. Zero projectes i zero euros d’inversió. Res de res.
Malgrat que no estaven a les pàgines centrals dels grans mitjans de comunicació aquestes inversions de l’1% cultural servien per a finançar projectes que els Ajuntaments, per si mateixos, no haguessin pogut finançar íntegrament. Es tractava de projectes que aconseguien no només recuperar el nostre patrimoni cultural i històric sinó també generar riquesa, nous llocs de treball i millorar l’atractiu turístic de molts municipis.

Eren projectes que per a les arques de l’Estat no suposaven cap gran despesa extraordinària però que significaven un abans i un després per a molts pobles o ciutats mitjanes que podien impulsar projectes que d’una altra manera haguessin estat vedats per la seva envergadura econòmica. Eren projectes útils, i si no que li preguntin als alcaldes de Vallmoll o Alcover, que beneficiaven directament al municipi i als seus habitants.

Amb quin motiu el Govern del PP ha decidit ara paralitzar sine die aquestes inversions de l’1% cultural? On van els diners destinats a tal efecte? Per què encara no s’ha reunit ni una sola vegada la comissió que gestiona aquestes ajudes?

I els diputats del PP per Tarragona que en pensen d’això? La seva incapacitat a l’hora de gestionar els interessos públics ha estat infinita. No va dir en campanya electoral el senyor Fernández que el Govern del PP impulsaria l’A-27? A que espera el senyor Fernández i el PP a fer-ho possible? Així almenys podrien dir que han complert amb una (encara que només sigui una) de les seves promeses electorals.

La veritat és que veient la incapacitat política i de treball dels diputats del PP per Tarragona no és estrany que la gestió del Govern de Rajoy sigui tan nefasta per l’Alt Camp, Catalunya i el conjunt d’Espanya...  

Article d'opinió de Núria Segú publicat a la premsa de l'Alt Camp 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada