dilluns, 29 d’abril del 2013

EL PSC DEMANA UN PLA DE PREVENCIÓ I EXTINCIÓ D’INCENDIS QUE INCLOGUI LA IMPLANTACIÓ D’USOS DE LA BIOMASSA




El PSC ha presentat una proposta de resolució al Parlament en la què s’insta al Govern a liderar un pla de prevenció d’incendis que inclogui també un pla concret per a la implantació d’usos de la biomassa, amb la participació dels Ajuntaments, les associacions de propietaris forestals i la indústria de l’aprofitament de la fusta en totes les seves vessants.

Així mateix, el grup socialista demana al Govern que dugui a terme un pla d’extinció d’incendis amb els mitjans materials i humans adients que contempli en el temps, tota la temporada considerada de risc els darrers anys i que en cap cas s’acabi abans del 30 de setembre.

Segons ha explicat el diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, “l’estat dels boscos és avui pitjor que el que teníem ara fa un any. Enguany hem tingut un hivern i una primavera especialment plujosos i tenim un sotabosc que ha crescut intensament. Així mateix, el fort vent que hi ha hagut ha provocat la caiguda de molts arbres. Finalment, per culpa de la crisi, s’han netejat menys boscos que mai i tampoc s’ha netejat com seria preceptiu les franges de protecció de les urbanitzacions.”

El diputat socialista ha subratllat que “per tot plegat, enguany tenim més fusta susceptible de cremar que mai.”

Xavier Sabaté ha afegit que “paradoxalment, tenint en compte l’anterior, marxa fusta dels nostres boscos cap a Itàlia mentre, al mateix temps, en portem d’Aragó per fer electricitat a les Borges Blanques. És un exemple que corrobora les declaracions del mateix conseller d’agricultura sobre la importància que podria tenir la biomassa a Catalunya, però reconeixent que no s’aprofita al nostre país.”

En darrer terme, el diputat tarragoní ha denunciat “l’alarma social provocada per les declaracions del mateix conseller d’interior en les què escurçava la temporada d’extinció d’incendis. Per segon any consecutiu han disminuït les plantilles de bombers i els mitjans humans i materials per fer front a la campanya d’incendis de l’estiu. És obvi que amb menys mitjans i més combustible augmenta el risc de grans incendis. Per tot plegat, els socialistes creiem adient presentar aquesta proposta de resolució per tal que el Govern de la Generalitat garanteixi els mitjans que la prevenció d’incendis requereix per evitar tragèdies com, per exemple, l’incendi que va afectar l’Alt Empordà l’any passat.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada