dilluns, 15 d’abril de 2013

EL GRUP PARLAMENTARI DEL PSC DE TARRAGONA DEMANA LA PARALITZACIÓ IMMEDIATA DE TOTS ELS DESNONAMENTS PENDENTS D’EXECUTAR A LA DEMARCACIÓ
El grup parlamentari del PSC de les comarques tarragonines ha demanat aquest dilluns la suspensió de tots els desnonaments fins que s’aprovi la nova llei que s’està tramitant al Congrés i que ha de donar resposta al drama social que estan vivint tantes famílies.

Segons el diputat socialista Joan Ruiz, “el Govern del PP es nega a fer-ho i, per tant, els desnonaments continuen. Així mateix també demanem a l’executiu de Rajoy que expropiï els habitatges amb perill d’execució de desnonament per evitar que la gent quedi al carrer.”

En la mateixa línia, el diputat socialista al Parlament Xavier Sabaté ha explicat que “el grup socialista ha presentat al Parlament una modificació de la llei del dret a l’habitatge que contempla mesures excepcionals com l’expropiació temporal de l’ús dels habitatges en procediment de desdonament en cas de tractar-se d’entitats financeres que hagin rebut ajudes públiques.”

Segons dades facilitades pels diputats socialistes al conjunt de l‘Estat durant l’any passat es van dur a terme més de 30.000 desnonaments de famílies que van perdre els seus habitatges, dels quals uns 500 a la província de Tarragona.

El PSC també presentarà mocions als Ajuntaments tarragonins a fi i efecte de defensar als ciutadans que siguin víctimes d’un desnonament. En aquestes mocions es demanarà la retirada dels diners que el consistori tingui a les entitats financeres que executin algun desnonament al municipi així com la creació d’un banc d’aliments per llogar, a preus socials, a les famílies afectades.

“Demanem al Govern de la Generalitat i al Govern de l’Estat que deixin de dedicar-se als consells assessors de la transició nacional i a intentar vincular les associacions d’afectats amb “el entorno etarra” i que es posin a treballar de valent per resoldre els problemes reals dels ciutadans, d’entre els quals el dret a l’habitatge ocupa un lloc privilegiat”, ha subratllat Joan Ruiz.


CRT i “Saloufest”

En un altre ordre de coses, Xavier Sabaté ha demanat a la Generalitat que convoqui als Ajuntaments de Vila-seca i Salou amb la finalitat de tornar a constituir el Consorci Recreatiu i Turístic “que tants bons resultats ha donat durant 20 anys.”

“És inversemblant que un Govern que es va definir com a “business friendly” demostri la incapacitat supina que està demostrant en un tema tan important que afecta a l’infrastructura turística més important del país. És que els operadors privats hauran de dur a terme tres relacions diferents (amb els Ajuntaments de Vila-seca, Salou i la Generalitat) quan fins ara han pogut fer-ho amb una sola entitat (el consorci)?”

Segons el diputat socialista, “amb aquesta gestió el conseller Mas Colell està demostrant que és un irresponsable i un incapaç. Demanem a la Generalitat que posi el fil a l’agulla en aquesta qüestió, més si tenim en compte les inversions anunciades amb el nom de projecte “BCN World”.”

En darrer terme Xavier Sabaté ha exigit a la Generalitat “que no es dediqui a xiular i mirar cap a una altra banda davant del fenomen del “Saloufest”. La Generalitat i els agents turístics implicats han de decidir quin model turístic volen i com s’ha d’aplicar. En aquest sentit, demanem al Govern que elabori, juntament amb representants del Departament d’Empresa i Ocupació, d’Interior, de l’Ajuntament de Salou i del sector turístic de la Costa Daurada, un pla per tractar el fenomen del “Saloufest” per tal d’oferir una bona imatge de cara a una promoció adequada de Salou i de la Costa Daurada.”

El grup socialista al Parlament presentarà una proposta de resolució en relació a ambdues qüestions.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada