dimarts, 3 d’abril del 2018

EL PSC EXIGEIX AL GOVERN QUE ESTABLEIXI EL PROCEDIMENT MÉS EFICAÇ PER COBRIR LES NECESSITATS DE LES 20.000 FAMÍLIES TARRAGONINES QUE PATEIXEN POBRESA ENERGÈTICA




El diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz ha explicat aquest dimarts que el grup socialista ha registrat una proposició no de llei al Congrés per garantir que totes les famílies que es troben en situació de vulnerabilitat en relació a la pobresa energètica percebin de manera efectiva el bo social elèctric. Cal recordar que, segons estimacions del grup socialista, unes 20.000 llars de les comarques tarragonines  es troben en paràmetres de pobresa energètica. 

“Molts ciutadans de les nostres comarques s’han posat en contacte amb el nostre grup per denunciar que no reben cap informació sobre com accedir a aquest bo social per això els socialistes exigim al Govern del PP que posi en marxa el procediment necessari per a què les companyies informin als possibles beneficiaris, de forma senzilla i pràctica, sobre com accedir a aquest bo essencial per a tantes persones necessitades”, ha explicat al diputat socialista.

Així mateix la proposició socialista demana a la Comissió Nacional de Mercat que elabori i publiqui un informe d’avaluació sobre l’eficàcia d’aquest bo social així com sobre tota la informació sobre el nombre de talls de subministrament que es continuen produint.

En aquest sentit Joan Ruiz ha recordat que l’executiu de Rajoy s’ha vist obligat a ampliar els terminis per poder acollir-se a les noves categories del bo social elèctric ja que “no està funcionant correctament ni la informació, ni el procediment per poder acollir-se a aquest bo social absolutament vital per a moltes famílies.”    

“Els socialistes exigim al Govern que garanteixi el subministrament als consumidors vulnerables i també que reguli amb caràcter d’urgència la pobresa energètica que pateixen les famílies amb rendes molt baixes per tal que puguin satisfer les seves necessitats energètiques domèstiques. La pobresa energètica mata, com per desgràcia hem constatat a les nostres comarques. El Govern no pot donar l’esquena a una realitat que és dramàtica i que afecta milers de famílies.”

El diputat socialista ha posat damunt la taula algunes de les dades facilitades pel mateix Govern que ens donen una idea de la dimensió i envergadura del problema: en aquests moments dues de cada deu llars no poden encendre la calefacció, ni cuinar, ni tan sols il·luminar-se quan es fa fosc davant la impossibilitat de pagar les factures corresponents. Les mateixes dades de l.N.E. assenyalen que un 11% de les famílies no disposen de calefacció i que un altre 10% tenen retards acumulats en el pagament de les factures elèctriques.

“Segons les mateixes dades governamentals més de dos milions de consumidors elèctrics vulnerables haurien d’haver renovat abans del 10 d’abril el seu dret a descomptes d’entre el 25% i el 40% en el rebut de la llum, d’acord amb la nova legislació aprovada. Malgrat això les mateixes fonts assenyalen que el ritme de renovacions no és l’adequat i això és el que volem resoldre els socialistes amb aquesta proposició no de llei que hem presentat al Congrés”, ha resumit el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada