dilluns, 30 d’abril del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE L’ANY PASSAT NO ES VAN CONCEDIR 160 ORDRES DE PROTECCIÓ A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA




Segons ha informat el Govern pel PP, en resposta parlamentària escrita al grup socialista, durant l’any passat no es van concedir un total de 160 ordres de protecció per violència de gènere a la demarcació de Tarragona.

En concret, i per partits judicials, no es van concedir 9 ordres de protecció a Amposta, 3 al Vendrell, 6 a Falset, 3 a Gandesa, 44 a Reus, 57 a Tarragona, 30 a Tortosa i 8 a Valls.  

Per la seva banda, un total de 513 ordres de protecció si van ser concedides a la província de Tarragona durant l’any passat.

En relació a aquesta qüestió el diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz, autor d’aquesta interpel·lació al Govern, ha exigit a l’executiu de Rajoy “que lluiti implacablement contra la xacra de la violència masclista i que aquesta sigui vertaderament una prioritat de la seva obra de Govern. Per això els i les socialistes demanem, una vegada més, l’aplicació efectiva de la llei integral de mesures contra la violència de gènere.”

Al fil d’aquesta reflexió el diputat tarragoní ha exigit al PP “que doti amb els recursos necessaris les partides pressupostàries destinades a combatre la violència de gènere. Desgraciadament el Govern Rajoy ha retallat un 22% les partides destinades precisament a aquesta qüestió essencial durant aquests darrers anys i ara, amb la complicitat de Ciutadans, ha “oblidat” 120 dels 200 milions compromesos en el marc del pacte d’Estat contra la violència de gènere. Lamentable...”, ha reblat el diputat socialista.

“Els i les socialistes considerem aquesta absència com un nou engany del Govern que esdevé una estafa i una burla a les víctimes de la violència masclista. És indignant presentar uns comptes que es vanten de ser “expansius” i, alhora, no invertir 120 dels 200 milions d’euros compromesos en quelcom tan elemental.”

Per al diputat socialista les mateixes dades del Govern demostren que s’està retrocedint en la lluita contra la violència de gènere. Certs aspectes referents a la valoració del risc de les víctimes està fallant ja que, per exemple, l’any passat al voltant d’un 90% de les dones assassinades no comptava amb cap mesura de protecció en vigor malgrat que una tercera part havia denunciat prèviament.

“En aquests darrers anys tant les valoracions de risc extrem com les de risc alt han baixat malgrat que el nombre de dones víctimes de violència masclista ha continuat augmentant. Per als i les socialistes en matèria de lluita contra la violència de gènere no hi ha retallada que valgui. Exigim un cop més al tàndem PP-Ciutadans que impulsi polítiques de prevenció, que millori la protecció de les dones i que reposi tots els fons i mesures que va activar l’anterior Govern socialista. El que està en joc és la vida de les dones, la vida en sentit literal”, ha conclòs Joan Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada