dimecres, 18 d’abril del 2018

EL PSC DENUNCIA QUE 58.081 JOVES DE LES COMARQUES TARRAGONINES NO PODEN EMANCIPAR-SE PER LES RETALLADES SOCIALS DEL PP




“El Govern de Rajoy i dels seus socis de Ciutadans ha estat especialment devastador per als joves d’aquest país, també a les nostres comarques. En aquests darrers anys s’ha tornat a incrementar el nombre de joves que han hagut de tornar a viure amb els seus pares per no poder pagar el lloguer d’un habitatge. També en aquest camp hem anat cap enrere, com els crancs”, així ho ha denunciat aquest dimecres Joan Ruiz, diputat socialista per Tarragona.

Al fil d’aquesta argumentació el diputat del PSC ha explicat que un total de 58.081 joves de les comarques tarragonines amb edats compreses entre els 20 i els 35 anys o bé continuen vivint a la casa dels seus pares o bé han hagut de tornar-hi per la dificultat de poder continuar sufragant el lloguer d’un pis.

Al mateix temps que el nombre de joves no emancipats ha crescut, el de joves que viuen en un habitatge de lloguer ha baixat fins als 43.156 al conjunt de la província. “Hi ha hagut una involució clara amb Rajoy de president a la demarcació de Tarragona: menys joves emancipats i més joves que han hagut de tornar a viure amb els seus pares. I això amb dades oficials a la mà.”

Segons Joan Ruiz, “això no és casual sinó que és conseqüència directa de les retallades socials impulsades per PP i Ciutadans. El primer error va ser suprimir les ajudes de la renda bàsica d’emancipació que va implementar l’anterior govern socialista, precisament, per ajudar als joves a emancipar-se de la casa dels seus pares i iniciar un projecte de vida autònom.”

Cal recordar que aquesta renda bàsica d’emancipació aprovada pel Govern socialista durant els anys en què va estar en vigor es va demostrar com una eina extraordinàriament útil que va beneficiar directament 8.034 joves tarragonins. Els 210 euros mensuals que rebien els seus beneficiaris equivalien al 42% del preu del lloguer mensual del pis.

“I què va fer Rajoy un cop va arribar a la Moncloa? Doncs suprimir les ajudes de la renda bàsica d’emancipació. Resultat? Amb un taxa d’atur juvenil encara disparada en xifres històriques i amb els preus de les matrícules i estudis universitaris, i de formació professional, pels núvols per culpa de les retallades de la dreta, les conseqüències han estat molt negatives per al conjunt del jovent del nostre país”, ha emfatitzat Ruiz.

Finalment el diputat tarragoní ha reiterat el compromís dels socialistes de recuperar aquestes ajudes al lloguer per als joves un cop recuperem un Govern de progrés.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada