divendres, 20 d’abril del 2018

...UN DIA GLORIÓS DE LA PRIMAVERA DE 2058




Imaginem-nos que el PP continua al poder in saecula saeculorum. El PP o els seus socis de Ciutadans que, pel cas, és el mateix. O sigui el tàndem Rivera-Rajoy i els seus successors, germans de sang polítics, continuen fent i aprovant els pressupostos generals de l’Estat durant dècades. Sé perfectament que no us proposo un escenari gaire suggerent però situem-nos en aquest hipotètic paradigma de futur i recordem sempre que a l’hora de la veritat la dreta sempre es posa d’acord per aplicar retallades socials i passar les tisores per tot arreu.

Fixem aquest marc mental hipotètic. Aleshores, què passa? Doncs que un matí lluminós de la primavera del 2058 els nostres fills, o els nostres néts, es despertaran amb la notícia inèdita de què podran arribar via autovia gratuïta –l’A7- fins a Barcelona. Serà una gesta realment gloriosa, un d’aquells moments que tan sols es produeixen un cop a la vida, un esdeveniment estel·lar...

I no es cap sarcasme, ni cap brometa. És el que trigarem a construir l’autovia A7 fins a Barcelona... al ritme inversor imposat per PP i Ciutadans. 2 quilometres l’any, a pas de tortuga... Què dic tortuga? Fins i tot els galàpets van a major velocitat. I encara sort! Perquè també a la província de Tarragona, però en direcció sud, senzillament no hi ha inversions per a la continuació de l’A7. Res. Mig milió per a tràmits burocràtics. Zero metres de nova autovia. Nothing.

Vol dir això que PP i Ciutadans no desenvolupen l’autovia A7? En absolut. Per ser justos fa uns mesos els mateixos portaveus del Govern Rajoy anunciaven una inversió de 350 milions d’euros per a l’A7... a Castelló. Què passa perquè a Castelló s’inverteixin centenars de milions d’euros mentre, al mateix temps, a Tarragona tan sols es destinen 5 milions? Com justifiquen aquesta diferència de dimensions còsmiques, absolutament desproporcionada, tenint present que parlem de dues províncies mediterrànies veïnes amb un volum de població similar? No ho sabem. Ho desconeixem perquè el PP i Ciutadans tan sols se’n recorden dels tarragonins quan demanen el seu vot a les eleccions, després a l’hora dels pressupostos i de les inversions des del Govern Tarragona desapareix del mapa.  

Els socialistes ja fa temps que denunciem que a l’univers mental de PP i de Ciutadans la demarcació de Tarragona, senzillament, no existeix, està absent. Any rere any ens trobem amb el menyspreu sistemàtic de veure com les inversions de l’Estat passen de llarg. Quan invertiran enguany PP i Ciutadans a Tarragona? 275 milions d’euros. És molt, és poc? Comparem-ho amb les inversions que rebíem durant els anys de Govern de progrés amb president socialista: 511 milions d’euros. O sigui que, de facto, han reduït les inversions a les nostres comarques a la meitat. Per què? És que hem perdut la meitat de la població o som un territori sense projectes de futur? No. El que hem perdut és un executiu que cregui en les potencialitats de Tarragona, com teníem amb Govern socialista.

Diguem-ho clar: aquests pressupostos que han presentat PP i Ciutadans són un pur exercici de cinisme. Una enganyifa. Una burla als tarragonins i tarragonines. I dic una burla en el sentit etimològic del terme perquè vull recordar que el PP es va presentar a les eleccions prometent a Tarragona que “prioritzarem la construcció de l’A-27 i de l’A-7 tant en direcció nord com en direcció sud.” Ah sí? Doncs ja veiem en què s’ha traduït aquesta “priorització”.

Ja avanço que els socialistes, jo mateix com a diputat per Tarragona, presentarem esmenes per corregir aquest abandonament de les nostres comarques que ha decidit impulsar –amb quins criteris? amb quina legitimitat?- els partits de la dreta. Ho farem per dignitat, fidels al nostre compromís de ser la veu dels tarragonins a les Corts Generals. Però sobretot, especialment, consolidarem l’alternativa a aquest Govern tan nefast. Una alternativa progressista que recuperi la confiança en les potencialitat de Tarragona. I ho farem també per evitar que haguem d’esperar 40 anys més per construir una autovia imprescindible per a tots els habitants d’aquestes comarques que el PP no ha fet res més que dilatar i obviar amb la col·laboració necessària dels seus còmplices de Ciutadans.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada