dimecres, 4 d’abril del 2018

INDISPENSABLE PER TARRAGONA: DEROGAR LA REFORMA LABORAL DEL PP




La reforma laboral del PP tan sols ha portat precarietat, salaris baixos, contractes temporals, frau fiscal i abús empresarial. Així de clar. Els socialistes defensem que és indispensable la derogació de la reforma laboral i aprovar un nou Estatut dels Treballadors, consensuat amb els sindicats i els agents socials i no d’esquenes al món del treball com ha fet sempre l’executiu de Rajoy. Ni més ni menys.   

I quan dic imprescindible i indispensable parlo també de Tarragona. Aquí a les comarques tarragonines aquesta reforma laboral tan sols ens ha suposat precarietat. L’any passat, sense anar més lluny, el 94% dels contractes que es van subscriure van ser temporals. D’aquests, més d’una quarta part (una quarta part!) eren inferiors a set dies. Qui pot viure amb treballs temporals de dies o de setmanes en el millor dels casos? La resposta és obvia: ningú. Ningú, però això serveix al Govern Rajoy com a argument per anunciar a bombo i plateret un presumpte “gran augment dels contractes de treball.” A més, en aquests sis anys de reforma laboral del PP a la nostra demarcació també s’han devaluat els salaris dels treballadors i han augmentat les desigualtats socials, sense anar més lluny el nombre de famílies que tenen a tots els seus membres a l’atur, a tots, i que no ja reben cap ajuda o prestació que els permeti viure amb un mínim de dignitat material.

Però el balanç encara és més devastador: el 15% dels treballadors de les nostres comarques estan en risc de pobresa perquè els salaris amb els que arriben a final de mes no cobreixen ni les seves necessitats més bàsiques (hipoteca, alimentació, aigua, llum, etc.), milers de treballadors tarragonins cobren menys que el salari mínim interprofessional -710 euros-, i desenes de milers més, sobretot dones i joves, no arriben als 1.000 euros nets al mes. Al mateix temps, mentre desplegava la reforma laboral, Mariano Rajoy no va tenir cap problema per impulsar alhora una amnistia fiscal a mida de les rendes altes. I encara tenen la barra de parlar-nos de “l’èxit” de la reforma laboral? Quina poca vergonya!

Els socialistes tarragonins estem rotundament en contra d’aquest model de la dreta, del PP i dels seus socis de Ciutadans, basat en la precarietat laboral, acomiadaments barats, salaris baixos i la vulneració dels drets dels treballadors. Nosaltres volem un creixement just, que arribi a tots i a totes, que generi ocupació digna, de qualitat, amb retribucions justes i on es respectin els drets dels treballadors.  

Nosaltres defensem que la negociació col·lectiva és un instrument d’igualtat i d’equilibri entre capital i treball. Per això un cop Pedro Sánchez sigui president del Govern una de les primeres mesures que impulsarà serà recuperar la negociació col·lectiva com a espai on desenvolupar la vertadera democràcia i garantir els drets socials i laborals dels treballadors. I els assalariats tarragonins en sortiran guanyant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada