dimarts, 10 d’abril del 2018

EL PSC PREGUNTA AL GOVERN DEL PP SOBRE LA MINSA DOTACIÓ QUE ELS P.G.E. DESTINEN A LA CONSTRUCCIÓ DEL TÚNEL DEL COLL DE LILLA DE L’AUTOVIA A-27




El diputat del PSC per Tarragona Joan Ruiz ha presentat una pregunta urgent al Congrés demanant al Govern del PP que expliqui perquè ha destinat una dotació econòmica tan minsa a les obres del coll de Lilla de l’autovia A-27, en el marc dels pressupostos generals de l’Estat per aquest 2018.

Joan Ruiz ha recordat que el novembre de 2016 el mateix ministre de Foment va anunciar que es reprenien els treballs de construcció del túnel del coll de Lilla en el tram de l’A-27 entre Valls i Montblanc, unes obres que comptaven “amb la dotació pressupostària suficient” per garantir la seva finalització i posada en servei, segons va dir literalment el ministre.

“Doncs bé, un any i mig després no només ens trobem amb una realitat constructiva propera a una situació d’estand by perpetu sinó que el Govern de Rajoy tan sols ha destinat 6.472.300 euros a la construcció del túnel, un volum inversor clarament insuficient per enllestir les obres i fer arribar l’A-27 fins a Montblanc. Més si tenim en compte que el mateix director general d’infraestructures va reconèixer que calia incrementar un 20% el cost inicialment previst de les obres.”

En conseqüència el grup socialista ha demanat a l’executiu del PP explicacions urgents sobre el perquè d’aquesta inversió tan insuficient així com el desglossament per partides específiques del que el ministeri projecta fer enguany en aquesta autovia absolutament imprescindible pel conjunt de les comarques tarragonines.   

“Ja hem perdut el compte dels incompliments del Govern del PP amb l’A-27. Demanem que es treguin d’una vegada la son de les orelles i que garanteixin l’execució d’unes obres que el 2011, fa set anys!!, ells mateixos es van encarregar d’esbombar que seria una de les seves prioritats quan arribessin al poder. I ja veiem tots quina és la realitat d’aquesta “celeritat”...”, ha subratllat el diputat tarragoní.  

Cal recordar que aquesta autovia unirà Tarragona i el seu port, Reus i el seu aeroport, el nucli de la Costa Daurada, Port Aventura, els polígon petroquímics, etc. amb la vall de l’Ebre, el litoral cantàbric i l’interior peninsular. Tots els agents socials i econòmics de les comarques tarragonines fa anys exigeixen al Govern la seva construcció i coincideixen en assenyalar la seva importància.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada