dimecres, 5 d’abril del 2017

JOAN RUIZ: “EL GOVERN DEL PP HA REDUÏT A LA MEITAT LES INVERSIONS DE L’ESTAT A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA EN SET ANYS”



“Menys”, aquest és l’adverbi que caracteritza la davallada progressiva de les inversions de l’Estat a les comarques tarragonines d’ençà que el PP va tornar al Govern el 2011. Així ho ha denunciat el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz que ha posat de relleu que parlem d’una “desinversió objectiva i constant que es repeteix, i s’augmenta, any rere any.”

Així, segons dades del mateix Govern del PP les inversions territorials destinades a Tarragona quantificades en els pressupostos generals de l’Estat han passat de 527 milions d’euros el 2010 (darrer exercici complert de Govern socialista) als 227 milions d’euros anunciats ahir per enguany.

“Per tant, i segons dades constatables i verificades a la ma, les inversions del Govern a Tarragona haurien caigut en picat en aquests set anys fins a reduir-se en un 57%, tenint com a referència els 527 milions d’euros d’inversions executades pel Govern socialista al 2010.”

Joan Ruiz ha recordat que, per a més inri, el PP va fer campanya a les comarques tarragonines a les eleccions legislatives de 2015 i 2016 prometent “más y mejores inversiones en Tarragona.”

“On són aquestes inversions? No parlem de la flor d’un dia sinó d’una caiguda constant i sostinguda en aquests darrers anys de Govern de Rajoy. No entenem com és possible que el Govern del PP s’entesti a mantenir aquesta desinversió objectiva a la nostra província. Ens és literalment incomprensible, tan sols cal recordar el viacrucis diari que pateixen els milers d’usuaris del servei de rodalies de Renfe i les promeses solemnes del mateix Rajoy de fa una setmana. És que el Partit Popular considera que els tarragonins i tarragonines som menys ciutadans que la resta?”

El diputat tarragoní també la denunciat que amb aquests pressupostos els pensionistes tarragonins només cobraran la sisena part del que han perdut amb la inflació, el que suposarà –de facto- una pèrdua del seu poder adquisitiu real.
 
“Ja hem superat totes les línies vermelles. La desinversió anunciada ahir representa una pèrdua de 300 milions d’euros menys d’inversions en un any que perd Tarragona en relació al volum inversor de 2010, una quantitat realment escandalosa! A més encara és l’hora que tant el Govern central com els diputats del PP per Tarragona ens expliquin el perquè d’aquesta davallada que s’arrossega i que es manté in eternum...”


“Els socialistes sempre hem dit i defensat que els tarragonins no som més que ningú però tampoc som ciutadans de segona. A més, per desgràcia, a aquest menyspreu sostingut se li suma també la desinversió del Govern de la Generalitat a les comarques tarragonines que estan a la cua del país en volum inversor. Menys de 50 milions d’euros en els pressupostos d’enguany aprovats pels grups de Junts pel Sí i la CUP. Increïble aquesta desinversió conjunta dels Governs de l’Estat i de la Generalitat a casa nostra!, ha lamentat el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada