dilluns, 3 d’abril del 2017

EL PSC DEMANA A LA GENERALITAT LA RETIRADA DEL FIBROCIMENT DETECTAT A 8 CENTRES EDUCATIUS DE LES COMARQUES TARRAGONINES



La diputada socialista al Parlament per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, ha demanat avui al Govern de la Generalitat que “retiri amb la màxima celeritat l’amiant o fibrociment dels centres escolars de les comarques tarragonines. Cal tenir present que l’amiant és una substància potencialment perjudicial per la salut i que des de 2002 està prohibida al nostre país.”

La diputada socialista ha explicat que, segons dades del mateix Govern, hi ha vuit centres educatius de les comarques tarragonines (set a les comarques del Camp de Tarragona i un a les Terres de l’Ebre) amb fibrociment a les seves instal·lacions.

“Els socialistes volem ser curosos i no crear una alarma social innecessària però també volem exigir a la Generalitat que doni resposta, el més aviat possible, a aquest problema real que ens preocupa”, ha assenyalat la diputada socialista.

“Ja avancem que preguntarem al Parlament quins són aquests centres i quines són les accions que pensa prendre el Govern per resoldre aquesta situació que neguiteja, com és lògic, a tota la comunitat educativa.”

Rosa Maria Ibarra ha afegit que la comissió d’ensenyament del Parlament ha aprovat recentment una proposta del grup socialista que demanava retirar l’amiant i el fibrociment dels centres educatius que tenen aquest material a les seves instal·lacions.

“Al nostre parer caldria impulsar urgentment un pla d’actuacions que fixi un calendari concret per procedir a la retirada d’aquest material dels centres d’ensenyament i elaborar un pla de substitució progressiu per materials no perjudicials per la salut.”


“Repetim que no volem crear cap tipus d’alarmisme, ans el contrari, el que desitgem és que se’ns faciliti tota la informació que afecta al nostre territori i que el Govern procedeixi a la retirada urgent de tot el material potencialment perillós. En un tema que combina salut i nens el risc, per mínim que sigui, ha de ser zero absolut”, ha emfatitzat la diputada vallenca. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada