dimarts, 11 d’abril del 2017

EL PSC DENUNCIA QUE EL GOVERN AJORNI LA CONSTRUCCIÓ DE LA NOVA ESTACIÓ FERROVIÀRIA DE TORREDEMBARRA SINE DIE



“Ni quan, ni amb quin calendari d’obres, ni res. És una resposta realment molt decebedora”, així de contundent s’ha manifestat el diputat socialista per Tarragona Joan Ruiz a l’hora de valorar la resposta per escrit del Govern del PP a les preguntes del grup socialista que demanaven a l’executiu concrecions sobre quan tenia previst construir la nova estació ferroviària de Torredembarra.

“Cal remarcar que no demanem res que no hagi afirmat per activa i per passiva el mateix Govern del PP que es va comprometre a construir aquesta nova estació ja el 2014. Tres anys després se’ns continuen donant llargues, sense concretar calendaris ni terminis que donin resposta i satisfacció a una reivindicació unànime dels veïns de Torredembarra.”

En concret, la resposta del Govern del PP reconeix que hi ha un projecte, amb un cost aproximat de 1.320.000 euros, que inclou el trasllat de les actuals instal·lacions cap a un nou edifici que s’ha de situar a les mateixes andanes que l’edifici actual, entre l’accés al pas inferior i l’edifici tècnic. Els treballs també inclouen unes noves marquesines a les andanes, el tancament en el costat ciutat de l’estació i l’actuació sobre la zona circumdant al nou edifici creant una zona per a vianants que es configurarà com a plaça prèvia a l’estació.

“Malgrat això la resposta no detalla cap concreció respecte al calendari de les obres (per què no estan incloses en els pressupostos de l’Estat per enguany?), més enllà d’una vaga referència a un futur pla de rodalies que s’ha d’impulsar de comú acord amb la Generalitat de Catalunya. O sigui, cop de peu endavant a un projecte que no pot esperar”, ha asseverat el diputat tarragoní.

En el mateix sentit s’ha manifestat el portaveu socialista a l’Ajuntament de Torredembarra Vale Pino que ha destacat que “ja fa anys que la ciutadania torrenca en ple exigeix al Govern que impulsi aquesta infraestructura absolutament imprescindible per al conjunt del municipi. Tinguem present que no només parlem dels ciutadans de Torredembarra sinó que aquesta estació dóna servei al conjunt dels habitants del Baix Gaià, als veïns de pobles com la Riera, Salomó, Creixell, etc. que utilitzen l’estació pels seus desplaçaments habituals. No només es castiga a Torredembarra sinó també al conjunt del Baix Gaià”, ha emfatitzat el portaveu socialista.   

Cal tenir present que l’estació actual es troba dins del nucli urbà del municipi, molt a prop d’una escola pública, i que registra una altíssima circulació de trens superior als 30 combois diaris en cadascuna de les dues direccions.


“Seguim mantenint viu l’esperit de la gran mobilització que va haver-hi al poble el 2014 reivindicant, precisament aquesta nova estació. Ja han passat tres anys i seguim sense resultats concrets. No entenem el perquè de tanta dilació quan Torredembarra i el seu àmbit de referència territorial que utilitza la nostra estació de tren supera, amb escreix, els 25.000 habitants. Volem la nova estació i la volem ja!”, ha conclòs Vale Pino. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada