dilluns, 10 d’abril del 2017

EL PSC DENUNCIA EL REBUIG DEL GOVERN DEL PP A HABILITAR UN ACCÉS DIRECTE DE L’AUTOPISTA AP-7 A LA COMARCA DEL MONTSIÀ



“Desgraciadament el Govern no pensa habilitar cap accés directe a l’autopista AP-7 a la comarca del Montsià tal com demanàvem els socialistes atenent a les reivindicacions del territori. Un cop més el Govern del PP dóna l’esquena a les Terres de l’Ebre”, així ho ha denunciat aquest dilluns Joan Ruiz, diputat socialista per Tarragona.

Segons ha explicat el diputat del PSC, “vàrem preguntar al Govern sobre si tenia intenció d’atendre a aquest requeriment dels ciutadans del Montsià i habilitar aquesta connexió directe amb l’AP-7. Per desgràcia la resposta ha estat, un cop més, negativa.”

En el mateix sentit s’ha manifestat el portaveu socialista a l’Ajuntament d’Amposta, Francesc Miró, que ha assenyat que “per a més inri” la mateixa resposta per escrit del Govern dóna arguments favorables, precisament, per habilitar aquest nou accés ja que explica que la separació entre l’enllaç de Sant Carles de la Ràpita i el de Vinaròs és de 24 quilometres quan la distància mitjana entre els enllaços de l’AP-7 oscil.la entre els 15 i els 20 quilometres com a màxim.

“Per què aleshores aquest mateix criteri no s’aplica al Montsià? És que som menys ciutadans que la resta per als responsables de Foment? Com és possible que ni tan sols es plantegin estudiar la viabilitat d’aquesta possibilitat tal i com defensem els socialistes?”, s’ha preguntat retòricament el portaveu del PSC ampostí.

Segons Francesc Miró l’argument del Govern defensant la no idoneïtat d’aquest nou accés adduint que “la densidad de población es menor que en otros puntos del corredor” (textual) no se sosté per enlloc “i demostra un molt preocupant desconeixement del territori.”

“Per posar només un exemple: la comarca del Montsià registra, aproximadament, uns 72.000 habitants censats de població pràcticament el mateix que els que té el Baix Maestrat (uns 79.000) que, per contra, si que compta amb un accés a l’autopista per Vinaròs. On veu el Govern aquesta presumpta baixa densitat de població que en realitat és pràcticament idèntica a la de comarques properes que si que tenen enllaç amb l’autopista?”      


“La única realitat que patim en aquests moments és que la distància entre les sortides d'Amposta i de Vinaròs és de quasi 40 quilometres el que, sumat a les dilacions en la habilitació de l’autovia A7 al seu pas per la nostra comarca, hipoteca les nostres comunicacions per carretera i suposa un greuge afegit a la mobilitat dels nostres conciutadans el que considerem totalment intolerable”, ha conclòs Francesc Miró.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada