dilluns, 24 d’abril del 2017

EL PSC DENUNCIA QUE EL GOVERN DEL PP TAN SOLS HA INVERTIT 50.421 EUROS EN AJUDES DE LA RENDA BÀSICA D’EMANCIPACIÓ A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA DURANT EL 2016



“Lamentablement ens estem acostant al final del trinxament per etapes que el Govern del PP ha fet amb les ajudes de la renda bàsica d’emancipació que van ser impulsades pel Govern socialista per permetre als joves emancipar-se de la casa dels seus pares. Doncs bé, tenim les partides assignades a finançar aquestes ajudes en el seu mínim històric, també aquí a les comarques tarragonines”, segons ha denunciat Joan Ruiz, diputat socialista al Congrés per Tarragona.

Així, a resposta per escrit del Govern a una pregunta del grup socialista hem pogut saber que durant el 2016 l’executiu del PP tan sols va transferir 50.421 euros en concepte d’ajudes d’aquesta renda bàsica d’emancipació a la província de Tarragona.

“50.000 euros per a tots els joves de les comarques tarragonines. Una xifra realment ridícula que, de facto, suposa eradicar definitivament unes ajudes que van ajudar milers de joves tarragonins a iniciar un projecte de vida autònom. Amb el PP al poder això (com tantes i tantes mesures socials) s’ha acabat.”

Joan Ruiz ha recordat que va ser el Govern socialista qui va impulsar aquesta renda bàsica d’emancipació per ajudar als joves a què pugessin tenir un projecte de vida propi i marxar de la casa dels seus pares. Durant els anys en què va estar en vigor es va demostrar com una eina extraordinàriament útil que va beneficiar directament 8.034 joves tarragonins. De mitjana, aquests 210 euros equivalien al 42% del preu del lloguer mensual del pis.

Un cop van retornar al poder el Govern del PP ha anat reduint les aportacions i les partides pressupostàries destinades a tal efecte, reduint el nombre de beneficiaris i també les aportacions que van passar de 210 euros mensuals a tan sols 147 euros al mes mentre, paral·lelament, es negava l’admissió de noves sol·licituds.


“Així doncs, hem arribat quasi a l’asfixia total d’unes ajudes que van demostrar ser molt útils per als joves. Increïble que mentre hem tingut un atur juvenil al llindar del 50% i amb els preus dels estudis universitaris i de cursos de formació ocupacional pels núvols s’hagi castigat, addicionalment, als joves furtant-los d’aquestes ajudes impulsades pel Govern socialista. Realment, han aconseguit la quadratura del cercle...”, ha reblat el diputat tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada