dimecres, 14 de gener del 2015

JOAN RUIZ: “EL 92% DELS CONTRACTES DE TREBALL QUE SE SIGNEN A LA DEMARCACIÓ DE TARRAGONA SÓN TEMPORALS”



El diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, ha denunciat avui que “el mercat de treball que ha construït el Govern de Rajoy, gràcies a la reforma laboral que ha impulsat el PP, és un mercat amb contractes de treball amb data de caducitat i amb salaris molt baixos. El pitjor, però, és que cada mes 300.000 persones que estan a l’atur es queden sense cap mena de prestació.”

En aquest sentit, Joan Ruiz ha explicat que durant aquest passat 2014, i segons les mateixes dades oficials del ministeri de Treball, dels 244.000 contractes de treball que es van subscriure a la demarcació de Tarragona 222.000 van ser de caràcter temporal (per obra, servei, eventuals o interins) i tan sols 22.000 van ser indefinits.

“És a dir, el 92% de la nova ocupació és temporal, un percentatge que se situa en paràmetres record. Però és que, a més, hi ha molts contractes amb una durada d’unes poques setmanes. Per exemple, dels 11.530 contractes temporals que es van signar a les comarques tarragonines el passat mes de desembre més de 5.300 van ser d’una durada inferior a un mes. I després el Govern del PP ens “ven” aquesta “reducción del paro” com la gesta victoriosa més gran de tots els temps...”  

La duració mitjana dels contractes temporals rubricats el mes passat és de 54 dies, mentre que un de cada quatre contractes ha durat menys d’una setmana. Les retribucions salarials també són molt baixes. De fet, el poder adquisitiu dels treballadors ha retrocedit 30 anys, situant-se en els valors de principis del anys 90.  

“Ara bé, malgrat que majoritàriament es tracta de treball eventual i mal remunerat aquests nous contractes “redueixen” les llistes d’atur registrat el que permet al Govern del PP mantenir aquesta cínica campanya d’autobombo que consisteix en repetir per activa i per passiva que la crisi “ya es cosa del pasado.” Ja és cosa del passat? Segur? Qui pot viure amb contractes de tres dies o d’unes poques setmanes? Al conjunt del país ho ha 350.000 treballadors que tenen contractes inferiors a les 10 hores setmanals.”


El diputat tarragoní ha emplaçat als propagandistes del PP a què “surtin dels seus despatxos, trepitgin el carrer i mirin a la cara de la gent a veure si tenen l’estomac de dir que la crisi ja s’ha superat i que tot va a les mil meravelles. Si és així com diuen, com pot ser que 300.000 persones es quedin cada mes sense cap mena de prestació per desocupació?”, s’ha preguntat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada