divendres, 2 de gener de 2015

EL GRUP SOCIALISTA PRESENTA DAVANT DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL UN RECURS EN CONTRA DE LA INDEMNITZACIÓ DE 1.350 MILIONS D’EUROS PER LA PLATAFORMA CASTOREl Grup Socialista al Congrés dels Diputats ha presentat aquest migdia davant el Tribunal Constitucional un recurs d'inconstitucionalitat contra el Decret Llei del PP de mesures urgents en relació amb la indemnització a l'empresa ACS amb motiu de la suspensió de l'activitat de la plataforma de gas Castor, que des del setembre del 2013 havia provocat nombroses tremolors davant de les costes tarragonines del Montsià i també a Castelló. Cal recordar que el PP va aprovar per decret el pagament exprés de més de 1.350 milions d'euros a l'empresa propietària del magatzem.

El portaveu adjunt del Grup Socialista al Congrés i diputat del PSC per Tarragona, Francesc Vallès ha denunciat la "poca vergonya del Govern del PP, que ha estat capaç de pagar 1350M d'euros trinco-trinco sense ni tan sols mirar-se la factura i, a sobre, anunciar que ho pagarem tots els ciutadans en la factura del gas dels propers 30 anys".

Vallès ha recordat que aquest pagament exprés es fa en el mateix moment en què el PP ha apujat només dos euros les pensions i tres euros el salari mínim. "Hi ha un moment en què s'ha de dir prou", ha dit el diputat socialista, "perquè ja n'hi ha prou de prendre el pèl als ciutadans". "Aquest és un altre exemple del que passa quan els interessos econòmics passen per davant de les persones i dels territoris i ja n'estem farts", ha conclòs Vallès.


Francesc Vallès també ha criticat que, a més de pagar "amb una celeritat inaudita" la factura a l'empresa "sense ni tan sols comprovar si aquesta és la quantitat corresponent", la infraestructura "no es dissol definitivament, sinó que simplement s'hiberna, de manera que es pot posar en marxa més endavant". D'aquesta manera, "l'empresa tindrà la possibilitat de tornar a fer servir la plataforma i, a més, la hibernació costarà uns 100 milions d'euros cada any a tots els ciutadans", ha emfatitzat el diputat reusenc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada