dijous, 8 de gener del 2015

EL PSC EXIGEIX L’OBERTURA IMMEDIATA LES 24 HORES DEL DIA DEL SERVEI D’HEMODINÀMICA DE L’HOSPITAL JOAN XXIII




“Quan denunciem la davallada dels pressupostos de la Generalitat al Camp de Tarragona estem parlant de conseqüències tan dramàtiques com les que han indignat la societat tarragonina aquests darrers dies. El Govern de Mas i Junqueras té en l’oblit més absolut a les comarques tarragonines i no parlem d’elucubracions, parlem de números i de realitats”, així d’indignat s’ha mostrat el diputat socialista Xavier Sabaté aquest matí en roda de premsa.

El diputat tarragoní ha anunciat que el grup socialista “exigeix de forma immediata al Govern l’entrada en funcionament les 24 hores del dia del servei d’hemodinàmica de l’hospital Joan XXIII de Tarragona. Com és que encara no ho han fet? Que l’obrin ja! Els tarragonins volem saber si tenim els mateixos drets i la mateixa atenció sanitària que el senyor Mas té a Barcelona i el senyor Junqueras a Sant Vicenç dels Horts. Les ambulàncies arriben igual? Tenim les mateixes garanties de supervivència? No, no les tenim.”

Cal recordar que el servei d’hemodinàmica permet diagnosticar els infarts i les angines de pit i és determinant per garantir la supervivència d’un pacient i evitar conseqüències greus a l’hora de practicar una angioplàstia en el termini màxim de dues hores després dels primers símptomes d’infart.

“Volem el mateix temps de resposta perquè estem parlant de la vida de la gent. De fet, això ja ho havia aconseguit l’anterior Govern de progrés garantint la mateixa assistència tant al veí de Barcelona com al de la Vall d’Aran.”

En aquest sentit, Sabaté ha recordat que la prestigiosa revista Newsweek havia determinat el 2010 que el sistema públic de salut català i espanyol era el tercer millor del món, tan sols per darrere de Japó i de Suïssa. “Ara, després de retallades en el pressupost de Salut superiors als 1.600 milions d’euros això, per desgràcia, ja no és així.”

“Exigim al Departament que la investigació que afirma que s’obrirà sobre el què ha passat sigui més àmplia. Lamentablement no estem davant d’un cas anecdòtic. Volem saber quina és l’esperança de vida per regions sanitàries. No viuen el mateix el ciutadà de Pedralbes que el de Campclar i conforme continuen baixant les inversions en el nostre sistema públic de Salut les diferències es van eixamplant”, ha afirmat el diputat del PSC.

Xavier Sabaté també ha denunciat que el Govern tan sols sembla preocupar-se per les relacions entre CiU i ERC “mentre, al mateix temps, no s’indigna pel que està passant a les comarques tarragonines. Volem ser iguals, no més que els altres però tampoc ser ciutadans de segona, i tenir les mateixes oportunitats de viure”, ha conclòs el diputat tarragoní.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada