dimarts, 29 de juliol del 2014

IMMA COSTA: “EL GOVERN TAN SOLS HA DESTINAT 22.800 EUROS A BEQUES FORMATIVES A L’ESTRANGER A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA”



El PSC ha denunciat aquest dimarts que la baixíssima inversió del Govern del PP en beques de formació, recerca i docència per a l’estranger hipoteca el futur de la província de Tarragona.

Així, segons ha desgranat la diputada provincial socialista Imma Costa, durant l’any 2013 a la província de Tarragona tan sols es van concedir 38 beques per a docència a l’estranger, per un valor total de 22.800 euros, i 43 beques  de mobilitat de personal per a formació a universitats estrangeres amb una inversió total de 25.800 euros.

“Estem parlant d’una quantitat misèrrima i d’un error gravíssim que posa en risc el futur de la nostra demarcació. La sortida de la crisi implica generar ocupació de qualitat i també canviar el nostre model productiu de forma que generi prosperitat de manera sostinguda. En aquesta línia és fonamental apostar de manera decidida per l’economia intensiva en coneixement i tecnologia. Com ho farem si el PP tan sols sap passar la tisora per beques, prestacions i projectes d’investigació i de foment del capital humà?”

En aquest sentit, Imma Costa ha recordat que països punters en investigació, recerca i desenvolupament (com Israel, Dinamarca o Corea del Sud) destinen una part important del seu P.I.B. a invertir en I+D+i. “En canvi, què ens trobem aquí amb el Govern del PP? Una inversió minúscula de poc més de 50.000 euros per docència i formació de personal investigador a universitats estrangeres per tota la província de Tarragona...”


Finalment, la diputada socialista ha recordat que les beques ERASMUS per a estudiants de les comarques tarragonines també es van reduir durant l’any 2013, per primer cop, a una quantitat inferior a 300.000 euros per tota la província. “Retallar en la formació dels nostres joves té, a la llarga, el mateix efecte devastador que retallar en drets socials o prestacions per a aquells que pitjor ho estan passant com a conseqüència de la crisi”, ha afirmat Imma Costa.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada