dilluns, 28 de juliol del 2014

EL PSC DENUNCIA UNA DAVALLADA DEL 86% DE LES INVERSIONS DE LA GENERALITAT AL BAIX CAMP



El president del PSC al Baix Camp i portaveu socialista a la Diputació de Tarragona, Josep Masdeu, ha denunciat aquest dilluns “la desinversió que la comarca del Baix Camp ha vingut patint amb el Govern de CiU, primer de la ma del PP i ara d’ERC.”

Segons ha subratllat el portaveu socialista, “estem parlant d’una retallada brutal de les inversions directes a la comarca de més 85% en menys de quatre anys. Una davallada sense precedents en democràcia...”

Així, s’ha passat d’un volum inversor de 17.873.229 euros amb Govern de progrés l’any 2010, a 6.203.457 euros amb Govern de CiU i suport del PP l’any 2012, i a tan sols 3.795.168 euros enguany amb Govern CiU i vot favorable d’ERC. Pel que fa a la inversió per habitant s’ha passat de 298 euros per cada ciutadà del Baix Camp el 2010 a tan sols 20 euros per habitant al 2014 (41 euros per persona menys que al Tarragonès).

“Els socialistes creiem que aquest descens de les inversions de la Generalitat a la comarca ens situa fora del mapa mental de Catalunya que tenen CiU i ERC i són una burla a tots els ciutadans del Baix Camp. Una comarca que supera els 200.000 habitants no pot tenir uns raquítics tres milions d’euros d’inversió quan, per exemple, les comarques de Lleida reben un volum inversor superior 106 milions d’euros en els mateixos pressupostos... És totalment injust i intolerable!”, ha emfatitzat Masdeu.  


El diputat provincial socialista ha afirmat que la realitat encara és més inacceptable si tenim en compte que el grup parlamentari de CiU qualificava com a “vergonya” les inversions del Govern de progrés al Baix Camp. “Provoca vergonya aliena recordar que el diputat de CiU al Parlament i actual alcalde de Reus, Carles Pellicer, qualificava com a “vergonya” unes inversions de 28 milions d’euros a la comarca el 2009 i ara vota al Parlament a favor d’uns pressupostos que contemplen un total inversor nou vegades inferior. Si aleshores deia que el Govern tenia “cara dura” com qualificaria ara les inversions de CiU a Reus i el Baix Camp i el seu propi comportament com a diputat de Govern al Parlament?”, ha ironitzat el portaveu socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada