dilluns, 14 de juliol del 2014

877 CONDUCTORS TARRAGONINS VAN PERDRE EL CARNET DE CONDUIR DURANT L’ANY 2013



Durant l’any 2013 a un total de 877 conductors tarragonins se’ls va retirar el carnet de conduir després de perdre tots els punts per infraccions greus o molt greus.

En relació a aquesta qüestió, la diputada socialista Núria Segú ha assenyalat que “l’entrada en funcionament del sistema de carnet per punts, que va ser molt criticada en el seu inici, s’ha demostrat amb el temps com una eina útil per reduir tant els accidents com les víctimes mortals a les carreteres i, encara més important, com un instrument vàlid a l’hora de canviar els comportaments que provocaven aquests accidents.”

En aquest sentit Núria Segú ha subratllat que s’ha millorat molt tant en el descens de la conducció amb nivells d’alcohol elevats, com en el compliment de les normatives pel que fa als cinturons de velocitat i el descens de la velocitat a la xarxa viària.

“Per exemple, l’any 2006 es detectava que quasi un 7% dels usuaris de les autopistes circulaven a velocitats superiors als 140 quilometres per hora. Doncs ara, actualment aquest percentatge ha baixat per sota del 0,5% dels conductors.”

Segons Núria Segú el sistema del carnet per punts ha evitat que els comportament imprudents o directament temeraris en la conducció posin en perill la seguretat de les persones a les carreteres.  


“Es molt important recordar que quasi la meitat dels accidents de trànsit mortals que es produïen al nostre país abans del 2006 eren conseqüència de conductors que circulaven sota l’efecte de l’alcohol o de les drogues. Aquí és on el sistema de carnet per punts ha demostrat la seva eficàcia perquè ha millorat, i molt, el compliment de les normatives i ha baixat el consum d’alcohol entre els conductors”, ha conclòs la diputada vallenca.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada