dimarts, 20 de maig del 2014

DIANA SALVADÓ: “LES LLISTES D’ESPERA A LA REGIÓ SANITÀRIA DEL CAMP DE TARRAGONA S’HAN INCREMENTAT UN 25% EN ELS DARRERS TRES ANYS”



“Tal i com vam advertir els socialistes abans de les eleccions al Parlament de 2010 i també a les legislatives de 2011, les retallades tenen conseqüències, i en el camp de la sanitat pública això es tradueixen en una privatització d’una part del sistema, en augments sensibles de les llistes d’espera i en un descens de l’activitat quirúrgica (a banda de retallades salarials als professionals del sector)”, així ho ha assegurat aquest dimarts Diana Salvadó, candidata del PSC a les eleccions europees per Tarragona.

En aquest sentit, Salvadó ha alertat que a la regió sanitària del Camp de Tarragona les llistes d’espera s’han incrementat un 25% des de desembre de 2010 mentre que el temps d’espera per operar-se també ha crescut exponencialment d’una mitjana de 3.98 mesos per operar-se a finals de 2010 a 6 mesos el segon semestre de 2013, segons dades oficials de la mateixa Generalitat.

“Des de que Rajoy governa a la Moncloa i Mas a la Generalitat la sanitat al nostre país ha deixat de ser universal, està deixant de ser gratuïta i cada cop és menys pública. Els socialistes som els únics en rebutjar aquestes retallades a totes les institucions on som presents (Parlament europeu, Congrés, Senat, Parlament de Catalunya, etc.). El nostre compromís es clar, volem una sanitat pública gratuïta, equitativa i de qualitat sense retallar drets, ni prestacions, ni copagaments com els que ens ha imposat la dreta.”

En aquest sentit, Diana Salvadó ha explicat que “aquestes eleccions europees tenen una rellevància molt especial, també en l’àmbit de la sanitat pública. La dreta ens ha volgut fer creure que no hi ha alternatives a les retallades, ni als copagaments, per sostenir el sistema públic de salut però això és fals. Si hi ha majoria socialista suprimirem els copagaments introduïts per CiU i PP, farem marxa enrera en la privatització d’hospitals, centres de salut i serveis, i garantirem una sanitat pública universal. Més clar l’aigua.”


De manera més concreta en cas de què els socialistes europeus guanyin les eleccions s’impulsarà l’establiment d’un mínim social de despesa pública adreçada a la protecció dels ciutadans europeus, es garantirà la targeta sanitària per a tot el territori de la Unió Europea (per tant es revertirà la decisió del PP de treure la targeta sanitària als ciutadans espanyols que estiguin fora del país per un període superior als 90 dies), i s’impulsarà una directiva de trasplantaments a tota la Unió Europea, entre d’altres mesures. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada