dimarts, 6 de maig del 2014

DIANA SALVADÓ: “AMB EL PP AL GOVERN L’ATUR DE LLARGA DURADA A TARRAGONA S’HA INCREMENTAT UN 32%”



La candidata socialista al Parlament europeu per Tarragona Diana Salvadó ha alertat avui de l’increment del nombre d’aturats de llarga durada, és a dir, els aturats que porten com a mínim un any a les llistes de l’atur, que s’ha produït amb el Govern del PP.

Segons ha denunciat Diana Salvadó, “en aquests darrers dos anys i mig els aturats de llarga durada registrats s’han incrementat en més de 7.000 persones a la demarcació de Tarragona, passant de 21.876 aturats de llarga durada el desembre de 2011 a 28.920 en aquests moments. Això representa un increment del 32% a les nostres comarques, un creixement exponencial superior, fins i tot, a la mitjana nacional.”

La portaveu socialista ha afegit que “la manca d’expectatives fa que moltes d’aquestes persones llancin la tovallola i deixin de buscar feina el que, paradoxalment, permet al Govern dir que la situació econòmica “ha mejorado” tot i que la població activa no para de baixar i ara mateix es troba, per primer cop, per sota dels 17 milions de treballadors.”

Diana Salvadó subratlla que d’aquests quasi 29.000 tarragonins aturats de llarga durada dues terceres parts porta dos anys o més sense feina el que implica que ja han perdut la seva prestació per desocupació i que han de viure amb les ajudes extraordinàries de 426 euros mensuals impulsades per l’anterior Govern socialista que el PP també ha retallat.

“Lluny de la falsa eufòria que exhibeixen Rajoy i el PP, a peu de carrer la situació és dramàtica i angoixant. Pensem, per exemple, que 13.338 aturats de llarga durada a Tarragona tenen més de 50 anys el que redueix molt les seves opcions reals de tornar a trobar un lloc de treball ja que és el col·lectiu, juntament amb els joves, que més dificultats troba. Què els hem de dir a totes aquestes persones, senyors del PP? Què ja hem superat “el cabo de hornos de las dificultades” i que tot va de fàbula com irresponsablement diuen vostès?”


Lluny de resignar-se la candidata socialista ha afirmat que “aquesta realitat no és inexorable, ni és conseqüència de cap catàstrofe natural, si no que és fruït d’un mal model econòmic que podem redreçar des de la política i des d’Europa. En aquest sentit, ja avanço que el grup socialista al Parlament europeu proposarà un pla de creixement per a la propera legislatura que inclogui un programa d’inversions per reduir l’atur i generar nous llocs de treball.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada