dimecres, 21 de maig del 2014

DIANA SALVADÓ: “ENS COMPROMETEM A GARANTIR LA CONTINUÏTAT DE LES BEQUES ERASMUS PER ALS ESTUDIANTS TARRAGONINS”



“Si els socialistes guanyem les eleccions de diumenge exigirem a la Comissió Europea que garanteixi la continuïtat de les beques Erasmus, greument afectades per les retallades de les quanties econòmiques que també aquí ha imposat el Govern del PP”, així s’ha compromès avui la candidata socialista per Tarragona, Diana Salvadó, que ha destacat la importància d’aquests programes Erasmus “en la construcció de la consciència europea i en la formació de milers i milers de joves catalans, també els tarragonins.”

Segons ha explicat la candidata socialista “des de que governen PP i CiU el nombre d’estudiants tarragonins a qui s’ha concedit una beca Erasmus per poder estudiar a una universitat europea ha anat baixant any rera any.” Així, l’any passat tan sols 296 estudiants de la província de Tarragona van poder accedir al programa Erasmus, una xifra molt inferior al total de sol·licitants, i això que ja tenien la quantia de les beques també reduïdes.   

Diana Salvadó ha recordat que des de que Rajoy és president del Govern el pressupost destinat a les beques Erasmus ha davallat un 71%, passant dels 67 milions d’euros inicials amb Govern socialista a tan sols 18 milions d’euros en els pressupostos d’enguany del PP.

“La dreta ha portat al joves a un carreró sense sortida. D’una banda, se’ls incrementen exponencialment les taxes dels estudis universitaris i de formació professional, se’ls veta l’accés al món del treball (l’atur juvenil supera el 55%), i també se’ls retallen les beques Erasmus que eren, precisament, les que ajudaven als joves a estudiar a l’estranger, aprendre idiomes i millorar la seva formació. Els joves no poden acceptar aquesta situació i “passar” d’anar a votar. Tan sols els socialistes som capaços de tenir la força al Parlament europeu per derrotar al PP i redreçar aquesta tessitura tan nefasta per als joves.”


En un altre ordre de coses Diana Salvadó ha mostrat la seva “desagradable sorpresa” per la manca de propostes territorials que la resta de forces polítiques han plantejat en aquestes eleccions. “Els socialistes som els únics que hem fet públics i hem explicat els nostres compromisos amb Tarragona a tots els nivells: Corredor del Mediterrani, fons per eradicar la pobresa i les desigualtats, garantia de recursos públics per a la sanitat i l’educació, Jocs del Mediterrani, etc. Veiem, amb consternació com la resta de forces polítiques es dediquen a uns quants mítings a les nostres comarques parlant de temes genèrics sense dir ni una sola paraula sobre els reptes que té plantejats Tarragona i que passen per Europa. Sembla increïble!”, ha conclòs la candidata del PSC.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada