divendres, 11 de gener del 2013

PENALITZAR A LES PERSONES MALALTES I A LA GENT GRAN




“Si me pregunta mi opinión personal, yo no soy partidario del copago en la sanidad pública”, aquesta afirmació categòrica de Mariano Rajoy és l’enèsim exemple del frau democràtic que el PP està protagonitzant al nostre país fent exactament el contrari, i subratllo: el contrari, del que va jurar i perjurar que faria abans de les eleccions.

En només un any el PP, al Govern de Madrid, i CiU, al de la Generalitat, han dut a terme la major agressió al nostre sistema de sanitat pública d’ençà la recuperació de la democràcia. Anem repassant breument: euro per recepta, copagament farmacèutic per als pensionistes, “medicamentazo”, copagament en pròtesis, copagament del transport sanitari no urgent, i, darrer míssil contra les persones grans que son els majors usuaris del servei, retallades en el servei de teleassistència.    

Aquest autèntic allau de retallades i copagaments cau com una llosa sobre els col·lectius més vulnerables de la nostra societat, és a dir, la gent gran, els malalts crònics i els pacients amb malalties pocs comuns. Tots ells, gràcies a CiU i PP, són penalitzats per estar malalts o per ser grans. Els 166.000 pensionistes que tenim a Tarragona, estan pagant un 10% del preu de cada medicament que abans no pagaven. No cal ser gaire espavilat per entendre que es carrega una despesa més sobre un col·lectiu que veu com es congelen les seves pensions, que perd poder adquisitiu i que, en molts casos, es veu en la necessitat d’ajudar amb la seva pensió als fills i als néts que també han acusat les greus conseqüències de la crisi econòmica.

En el cas del transport sanitari es fa pagar a l’usuari quan es consideri que no és urgent... malgrat en que en molts casos és vital, especialment, per als malalts crònics. Per exemple, els pacients de diàlisi, de radioteràpia, etc. Els socialistes considerem que es tracta de mesures profundament injustes que carreguen la factura de la crisi sobre els més dèbils.

I tres quarts del mateix pel que fa a les retallades del Govern de CiU en relació al servei de teleassistència, un servei que ha permès a les persones dependents poder conservar la seva autonomia, vivint a casa seva, mitjançant un dispositiu d’alarma que s’activa en cas d’emergència o necessitat. Doncs també es passa la tisora per aquí.   

I mentre CiU i PP retallen amb una insensibilitat social absoluta, impulsen conjuntament una amnistia fiscal per als grans defraudadors que hagin evadit diners per evitar tributar al nostre país. Així, tal com sona. És increïble!!  
El pitjor de tot és que el PP té ara una amplia majoria absoluta per anar desfent per etapes el nostre Estat del benestar a cop de decret-llei en els propers tres anys. Si tenim present el mal que han arribat a fer en només un any no vull ni pensar en tot el que tenim per davant... Hauríem de pensar en aquestes coses quan anem a  votar  i més tots aquells que es van creure la mentida més inversossimil de totes: “cuando gobierne el PP bajará el paro porque si algo sabe hacer el PP es crear empleo.” 

Article de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada