dimecres, 9 de gener del 2013

14.000 TREBALLADORS TARRAGONINS S’HAN VIST PERJUDICATS PER LA CONGELACIÓ DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL




“La decisió del Govern del PP d’incrementar el salari mínim interprofessional, tan sols, un raquític 0,6% per aquest 2013 perjudicarà greument uns 14.000 treballadors de les comarques tarragonines que perceben aquesta retribució”, així ho ha denunciat aquest dimecres el diputat socialista al Congrés, Joan Ruiz, a l’hora d’explicar l’impacte que aquesta decisió de l’executiu de Rajoy tindrà a nivell de la demarcació de Tarragona.

Així mateix, Joan Ruiz ha explicat que “el grup socialista ha presentat una proposició no de llei al Congrés demanant al Govern del PP que augmenti el salari mínim, com a mínim, un 3%. Cal tenir present que l’IPC, durant aquest passat 2012, va pujar un 2,9% pel que el cost de la vida s’ha elevat molt per damunt del poder adquisitiu dels treballadors que perceben el salari mínim, un col·lectiu ja greument colpejat per la crisi econòmica.”

Cal recordar que el salari mínim interprofessional fixa la quantia retributiva mínima que ha de percebre un treballador sense distinció d’edat o sexe o de la tipologia del seu contracte.

El diputat socialista ha contraposat aquesta decisió del PP “amb l’obra de Govern de l’executiu socialista que des del 2004 fins al 2011 va incrementar el salari mínim un 35%. En realitat quan governem els socialistes el salari mínim sempre millora mentre que amb el PP queda hivernat. El primer any de Govern de Rajoy el PP va tenir la indecència de congelar el salari mínim interprofessional i ara ha aprovat un increment ridícul molt per sota de la pujada del cost de la vida.”

“De fet, l’estil del Govern del PP cada cop és més evident: llenya als treballadors, jubilats, joves, aturats, dones i classes populars i mitjanes i barra lliure pels grans defraudadors que es poden beneficiar de l’amnistia fiscal impulsada per Rajoy. Deu ser per allò que no hi ha diferències entre la dreta i l’esquerra...”, ha conclòs el diputat socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada