dijous, 31 de gener del 2013

EL PSC DENUNCIA QUE AMB LA NO REVALORITZACIÓ DE LES PENSIONS DECIDIDA PEL PP ELS PENSIONISTES TARRAGONINS DEIXARAN D’INGRESSAR ENGUANY UNS 450 EUROS




La portaveu socialista a la Comissió del Pacte de Toledo del Congrés, Isabel López Chamosa, i el diputat tarragoní, Joan Ruiz, han denunciat aquesta tarda a Tarragona que “la no revalorització de les pensions decidida pel Govern del PP implicarà que els 154.000 pensionistes que tenim ara a la província de Tarragona deixin d’ingressar, de mitjana, uns 450 euros aquest any 2013.”

Segons Joan Ruiz, “Mariano Rajoy va camí d’acabar inscrit en el llibre dels records Guiness com el governant que més incompliments ha fet de les seves pròpies promeses electorals. Per culpa de la seva decisió de no revaloritzar les pensions, els nostres avis i àvies deixaran d’ingressar enguany, en conjunt, uns 72 milions d’euros als que tenien dret. Això mentre s’impulsa una amnistia fiscal per a les grans fortunes i per als grans defraudadors. De pena...”

Per la seva banda, Isabel López Chamosa ha detallat tots els incompliments del Govern del PP en relació amb les pensions. “Uns incompliments que arrenquen aquest passat mes de setembre. Així, l’executiu de Rajoy malgrat que la inflació real a data de 30 de novembre del 2012 era del 2,9%, aquest 1 de gener el Govern tan sols ha pujat les pensions un 1% però suspenen la revalorització. Què vol dir això a la pràctica? Que els pensionistes han perdut un 1,9% de poder adquisitiu que tenien reconegut per llei. Els socialistes hem portat aquesta decisió injusta al Tribunal Constitucional per suprimir aquesta decisió unilateral del PP tan injusta per als nostres pensionistes.”

La portaveu socialista en matèria de pensions ha qualificat “d’irreal” la proposta del PP de compatibilitzar les pensions amb el treball, de manera que es pugui cobrar un 50% de la pensió i un altre 50% de retribucions salarials. “Algú s’ha pensat que quelcom similar sigui possible en un país on hi ha sis milions d’aturats?”, s’ha preguntat retòricament.

Isabel López Chamosa també ha considerat com un fet molt greu la decisió del Govern de Rajoy de retirar la mesura que permetia que els treballadors de l’àmbit domèstic pugessin cotitzar al règim general. “A partir d’ara s’han de donar d’alta ells mateixos”.

“La veritat és que aquest Govern de Rajoy és com un exèrcit de termites laminant el nostre Estat del benestar. Al final ho deixaran tot destrossat”, ha afirmat la portaveu socialista.

Finalment, López Chamosa ha reiterat el compromís del grup socialista de lluitar per preservar els drets socials universals que hem assolit entre tots. “Cal tenir present, i no ignorar-ho com fa el PP, que molts pensionistes ajuden econòmicament als seus fills i als seus néts. Ara mateix les pensions són el coixí real que permet que moltes famílies puguin tirar endavant, tot i les infinites dificultats. Si disminuïm el poder adquisitiu dels pensionistes estem atacant les economies familiars”, ha alertat la diputada del PSC.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada