dimecres, 10 de febrer del 2010

EL NOU FONS D’INVERSIÓ LOCAL SUPOSA UNA INVERSIÓ DE MÉS DE 84 MILIONS D’EUROS PER LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA


El nou Fons per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local impulsat pel Govern suposarà una inversió de més de 84 milions d’euros per la província de Tarragona. Segons Francesc Vallès, diputat al Congrés per Tarragona i coordinador del PSC a les Corts Generals, “finalment els ajuntaments de les comarques tarragonines han presentat 494 projectes a aquesta nova edició del fons que implicaran la creació de més de 2.200 nous llocs de treball directes a la província durant aquest mateix 2010, amb el que això implica en aquests moments de crisi econòmica.

Pel que fa als municipis amb un major pes demogràfic, Tarragona rebrà 15 milions d’euros, Reus 12 milions, Tortosa quasi 4 milions, El Vendrell 3’7 milions d’euros, Cambrils 3’3 milions d’euros, Salou 2’7 milions d’euros i Valls 2’6 milions d’euros.

Vallès ha desgranat les principals característiques d’aquest nou fons d’inversió local. Així, “381 projectes consisteixen en impulsar obres i equipaments nous mentre que els 113 projectes restants s’adrecen a finançar despesa social dels ajuntaments. En aquest sentit, vull subratllar que la principal novetat que inclou la convocatòria d’enguany en relació a la de l’any passat és que un 20% de la inversió es pot destinar a finançar els serveis socials que depenen dels ajuntaments.”

En relació al primer paquet d’inversions, 192 dels projectes presentats consisteixen en actuacions d’estalvi i eficiència energètica, implantació de noves tecnologies, promoció de l’activitat econòmica i recuperació i millora dels espais urbans per un valor total de 22.101.375 euros. En segon terme trobem un conjunt inversor de 16.810.774 euros que es destinen a finançar les obres de millora de la xarxa de subministrament d’aigua. Finalment, uns altres 78.192.624 euros s’adrecen a la construcció de nous equipaments esportius, culturals, sanitaris o socials de la província de Tarragona.

Pel que fa al 20% de la dotació econòmica destinada a despesa social, a les comarques tarragonines 94 projectes fan referència a actuacions en matèria educativa, 13 a polítiques socials i 6 a ajuda a la dependència. Tot plegat per un import total de 12.344.545 euros.

Vallès ha remarcat “la importància d’aquest volum inversor en aquests moments de dificultats econòmiques. En aquest sentit, només hem de recordar que el fons de l’any passat va permetre finançar 509 projectes que van beneficiar a tots els municipis de la província de Tarragona i que van donar feina a 4.435 persones. Mentre alguns es dediquen a criticar-ho tot, el Govern continua impulsant totes les mesures que estan al seu abast per redreçar la situació econòmica, generar nova ocupació, ajudar als ciutadans que ho estan passant pitjor i sortir quan més aviat millor de la crisi.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada