dilluns, 25 de juliol del 2016

EL PSC PREGUNTARÀ AL CONGRÉS SOBRE LES CAUSES DELS DESCARRILAMENTS I RETARDS DE TRENS REGISTRATS DARRERAMENT A LES COMARQUES TARRAGONINES



El grup socialista al Congrés dels Diputats ha entrat a registre una bateria de preguntes en les què s’insta al Govern a donar tota la informació referent als darrers episodis de descarrilaments i retards que s’han produït a les línies ferroviàries de les comarques tarragonines.

En concret, segons ha informat el diputat socialista Joan Ruiz, “els socialistes volem conèixer les causes dels descarrilaments, per exemple, d’un tren Euromed entre les estacions de Mont-roig del Camp i de l’Hospitalet de l’Infant, que es va registrar el 15 de març d’enguany, o d’un tren de mercaderies a l’alçada de Riudecanyes, a la línia R15, que va tenir lloc el 18 de febrer.”

Així mateix, el grup socialista vol saber si aquests accidents tenen relació amb els descarrilaments i incidents que ja s’havien produït anteriorment entre Mora la Nova i Ascó, i també entre Reus i Flix.

“Què ha fet el ministeri de Foment per evitar que accidents com aquests es tornin a produir? Ha reforçat les mesures de vigilància? A quant ascendeix (per anualitats) la despesa de manteniment d’aquests trams de la via ferroviària entre els 2011 a 2015?”, són algunes de les preguntes formulades pel grup parlamentari socialista al Congrés.

Així mateix, el PSC vol conèixer quins han estat els costos econòmics que han comportat aquests accidents i si s’han abonat compensacions als viatgers perjudicats per aquestes contingències.

Finalment el grup socialista pregunta al Govern si aquests continus accidents que s’han produït aquests darrers mesos tenen relació amb l’estat operatiu de les vies ferroviàries. En darrer terme, es pregunta al ministeri quan està previst que entri en servei la nova via que s’està construint entre l’Hospitalet de l’Infant i Vila-seca.


“Crec que tots els habitants de la demarcació de Tarragona coincidirem en afirmar que aquesta elevada sinistralitat sumada als retards constants i als temps de trajectes excessius, que generen tantes queixes entre els usuaris del servei, són inacceptables. Exigirem a ADIF que reinverteixi en el manteniment i millora de la xarxa ferroviària de les comarques tarragonines tal i com es mereixen els seus habitants. Molts dels nostres convilatans tenen, per exemple, problemes laborals per arribar tard a la feina com a conseqüència d’aquests retards i no han de pagar ells les conseqüències de la incompetència de l’acció governamental (en aquest cas, més aviat, inacció)”, ha conclòs Joan Ruiz.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada