dimecres, 6 de juliol del 2016

CARLES CASTILLO: “VOLEM COMBATRE LA PRECARIETAT LABORAL QUE PATEIXEN MÉS DE 1.500 CAMBRERES DE PIS DE LES COMARQUES TARRAGONINES”



“La situació que viuen moltes cambres de pis, dedicades a la neteja d’habitacions, és intolerable. Segons han denunciat els mateixos sindicats moltes d’aquestes treballadores són víctimes de la precarietat laboral, de subcontractacions que empitjoren horaris i salaris i de la devaluació de les condicions de treball. Precisament per això, des del grup socialista hem decidit presentar una resolució al Parlament a fi i efecte de posar el fil a l’agulla i redreçar aquesta realitat tan injusta”, així ho ha afirmat aquest dimecres Carles Castillo, diputat socialista al Parlament per Tarragona.

Segons ha detallat el diputat del PSC els salaris reals d’aquestes treballadores s’han enfonsat passant de l’entorn d’uns 1.000 euros mensuals abans de la reforma laboral del PP a 300 o 400 euros al mes ara. A les comarques tarragonines, segons estimacions del grup socialista, hi ha d’entre 1.500 a unes 2.000 treballadores que estan patint aquesta situació degradant.

“Volem aparcar d’una vegada els debats estèrils i resoldre els problemes reals de les persones derivats de la crisi i de l’augment de les desigualtats. Per això hem presentat aquesta proposta de resolució, per protegir a aquestes treballadores, moltes de les quals han passat del conveni d’hosteleria al de serveis.”

En concret, el grup socialista demana a la Generalitat que la càrrega de treball de les cambreres de pis no suposi un dany per a la seva salut. En segon lloc, que l’Institut de Seguretat i Salut Laboral dugui a terme un estudi per determinar els sobreesforços de treball de les cambreres de pis. També es demana al Govern que impulsi un acord entre la patronal i els sindicats per tal d’arribar a un pacte urgent que garanteixi les condicions necessàries per assolir uns nivells de seguretat i de salut laboral adequats.

Així mateix, se sol·licita a la Generalitat que, en el marc de les seves competències examini les possibles cessions il·legals de treballadores per part d’empreses de serveis, que exigeixi les responsabilitats en matèria preventiva a les empreses on té lloc la realització del treball i que eradiqui el frau de les ampliacions no declarades dels contractes a temps parcial no voluntaris.


“Sabem que la indústria del turisme és un dels pilars fonamentals del conjunt de l’economia del Camp de Tarragona. Volem desenvolupar i fer créixer aquest sector estratègic, ara bé, això no ha de suposar en cap cas un menysteniment de les condicions laborals i salarials dels treballadors. Els mateixos sindicats han alertat que l’externalització de serveis suposa, a la pràctica, una rebaixa de les condicions de treball i un augment de la precarietat i de la càrrega laboral. Volem revertir aquesta realitat perquè treballar a temps complert per menys de 400 euros al mes és una ignomínia que no podem permetre, ni que sigui per omissió”, ha emfatitzat Carles Castillo.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada