dimarts, 12 de juliol del 2016

EL PSC DEMANA AL GOVERN QUE MILLORI ELS SERVEIS ASSISTENCIALS A LES PERSONES AMB TRANSTORNS DE SALUT MENTAL DEL CAMP DE TARRAGONA



El grup socialista de les comarques tarragonines al Parlament ha demanat avui a la Generalitat que millori els serveis assistencials adreçats a les persones amb trastorns de salut mental de les comarques tarragonines. El grup socialista alerta que els darrers informes i enquestes de Salut assenyalen que els indicadors corresponents a la regió sanitària del Camp de Tarragona estan per sota de la mitjana catalana.

En concret, els diputats Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra demanen al Govern que redueixi els temps d’espera per a ser atesos als centres de salut mental –en especial en el cas dels infants i dels joves que són els col·lectius de població atesa que més creix al Camp de Tarragona-, i que millori la distribució territorial dels serveis al conjunt del territori.

Carles Castillo ha explicat que “el nostre grup parlamentari ha rebut moltes queixes i reivindicacions de ciutadans que pateixen aquests trastorns i dels seus familiars i creiem que és la nostra obligació exigir al Govern que aquestes persones tinguin els serveis i prestacions que es mereixen així com una atenció el màxim de diligent possible.”

Ambdós diputats han recordat que el grup socialista al Parlament ha presentat diverses propostes de resolució durant l’anterior legislatura demanant precisament la millora de les polítiques adreçades al tractament de la Salut Mental, així com també de la prevenció de suïcidis.

“Els socialistes sempre hem defensat que cal lluitar contra l’exclusió social, la discriminació i els efectes devastadors en forma de retallades a serveis i prestacions que han patit i pateixen les persones amb trastorns de salut mental. No pot ser que s’hagin denunciat públicament impagaments i que es penalitzi a aquest col·lectiu de ciutadans amb retallades de recursos humans, tècnics i econòmics. En aquesta matèria les retallades no valen, ni un sol cèntim d’euro menys en un tema tan essencial!”, ha emfatitzat la diputada socialista Rosa Maria Ibarra.

Ambdós diputats han reconegut i posat de relleu la gran tasca que fan les entitats que treballen per preservar i ampliar els avenços dels drets de les persones amb trastorns de salut mental.

“Des del PSC hem demanat també a la Generalitat en diverses ocasions que desplegui un nou model de prestació de serveis d’habitatge així com un nou model d’inserció laboral que sigui més eficaç i garantista pel que fa als resultats. Tots els ciutadans, tots, han de tenir accés als mateixos drets i les mateixes oportunitats, aquesta és la nostra convicció política i moral.”


Cal tenir en compte que durant els darrers anys, com a conseqüència també de l’impacte devastador de la crisi econòmica, el risc de patir trastorn mental s’ha accentuat. Les darreres dades fetes públiques assenyalen que dos de cada cinc casos d’incapacitat són degut a trastorns mentals i que un terç de la demanda sanitària actual a Catalunya està relacionada amb la salut mental.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada