dimarts, 16 de desembre del 2014

SALOU “TERRA IGNOTA”? MAI!



La veritat és que no era gaire optimista perquè a aquestes alçades, després de quatre anys de Govern de CiU a la Generalitat, ja m’havia quedat clar que per a Artur Mas i els seus consellers la frontera sud de Catalunya està al riu Gaià i no a l’Ebre. Malgrat això reconec que aquest cop les previsions més catastrofistes han resultat, al final, moderades en relació a la realitat objectiva.

M’explico. Anava repassant les inversions (més aviat desinversions tenint en compte que les comarques tarragonines, un cop més, som les grans oblidades en aquests comptes que se’ns presenten) dels pressupostos de la Generalitat per al 2015: Torredembarra 715.725 euros d’inversió, Vila-seca 1.380.367 euros d’inversió, Cambrils 2.716.567 euros d’inversió... Acabo de repassar els pressupostos, no he trobat Salou per enlloc, torno a repassar-los en la meva ingenuïtat pensant que m’he saltat alguna pàgina. Error. No he oblidat res el que ha oblidat el Govern d’Artur Mas és que hi ha una gran ciutat que es diu Salou, que s’acosta als 30.000 habitants censats, però que –deuen pensar- no forma part de Catalunya perquè en el marc d’aquests pressupostos Salou rep, exactament, cero euros d’inversió. Nothing. Rien de rien. Res de res... 

I no ens val que se’ns digui –com ja s’insinua- que rebrem les inversions quan finalitzin els processos administratius del barranc de Barenys. Que una ciutat com la nostra, que ja és la cinquena població de tota la província en nombre d’habitants, no tingui ni una partida mínima en el marc d’uns pressupostos que tenen un capítol d’inversions directes que ascendeix a més de 943 milions d’euros és una burla i un insult a tots els salouencs i salouenques, així de clar. És que a Salou no tenim necessitats, per exemple, d’equipaments i serveis sanitaris, educatius o d’infraestructures, consellers de CiU?

El pitjor és que plou sobre mullat perquè el Govern de Mariano Rajoy ja s’ha especialitzat a passar de llarg de Salou. I és que tampoc en els comptes del Govern central Salou no surt ni per equivocació. No entenem el perquè d’aquest menyspreu permanent i sostingut. Sembla que en alguns despatxos de Barcelona i de Madrid la nostra ciutat tan sols sigui un lloc on poder anar a passar les vacances i gaudir d’una bona paella al costat de la platja. No som una ciutat de pandereta, senyors meus, que mereixi queda orfe d’inversions públiques. 

És també per això que Salou necessita un canvi. Els socialistes volem un Salou líder en benestar, una ciutat de dignitats compartides, on cap salouenc quedi exclòs. Estic convençut de què podem aconseguir-ho gràcies a l’empenta de la nostra gent però no ens en sortirem si continua aquest menysteniment al que ens han sotmès els Governs de la dreta a Barcelona i a Madrid. Avui dia, per sort, no som illes aïllades sinó que formem part de xarxes més àmplies que han de treballar plegades i amb lleialtat per obtenir els resultats positius que tots volem.


Què cal fer? Plantar-nos amb un mapa de Catalunya i d’Espanya quan vingui “de visita” algun conseller de la Generalitat o ministre del Govern central per demostrar-los que Salou existeix? Doncs, si cal ho farem, no tingueu cap dubte. Salou és “terra ignota” per CiU i PP però no ho és, ni ho serà mai, per aquells que sempre l’hem estimada i hem lluitat per aconseguir fer realitat aquest somni compartit de llibertat, benestar social i creixement harmònic i equilibrat que anomenem Salou.

Article de Toni Brull publicat al diari Més Tarragona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada