dilluns, 15 de desembre del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE EL CAMP DE TARRAGONA ÉS LA REGIÓ CATALANA AMB LA RATIO D’INVERSIÓ PER HABITANT MÉS BAIXA DEL PAÍS





“Amb aquests pressupostos del Govern en mà som la regió catalana amb la inversió per habitant més baixa del país. Menys que Barcelona i la seva àrea metropolitana, menys que Girona, menys que Lleida, menys que l’Alt Pirineu i l’Aran... Els últims, la cua de Catalunya en inversions de la Generalitat”, així ho ha denunciat aquest dilluns el diputat socialista Xavier Sabaté després de posar de relleu el menyspreu que representen aquests pressupostos per Tarragona i les nostres comarques.

Segons ha fet públic el diputat tarragoní la inversió per habitant dels pressupostos de la Generalitat ha passat de 261 euros per habitant el 2010 (darrer any de Govern de progrés) a tan sols 54 euros per habitant amb aquests pressupostos del Govern d’Artur Mas.

“És evident que per al Govern de CiU els tarragonins no pintem res. La societat civil de les nostres comarques s’ha de rebel·lar contra tant de menyspreu i d’oblits continuats. En aquest sentit demano la dimissió del Delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona. És més que evident que no sap defensar aquest territori, ni vetlla pels interessos de les nostres comarques.”

El grup parlamentari socialista ha presentat també les 70 esmenes del PSC a aquests pressupostos a nivell de comarques tarragonines. Al Tarragonès els socialistes demanen inversions en patrimoni romà, particularment a la muralla i al teatre romà de Tarragona. Així mateix, el PSC demana partides específiques per a l’escola Arrabassada, Ponent de Camps Clar, els instituts de Tarragona i la Floresta i per l’escola Mirades de Torredembarra, entre d’altres esmenes.

El PSC també considera important que es dotin partides per a la carretera de Reus a Cambrils, la carretera de les Borges del Camp a Ulldemolins, per al pla Prioritat per aconseguir que el Priorat sigui declarat patrimoni mundial, l’IES Miramar de Valls, l’escola Juncosa del Montmell, el CEIP de Santa Oliva, l’escola de Vallmoll, la depuradora de la Cabra del Camp, etc.

Per la seva banda, la diputada socialista Núria Segú ha explicat que les retallades i la desinversió de la Generalitat “es tradueixen, per exemple, en un augment tant de les llistes d’espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona, com del temps mitjà per arribar a la sala d’operacions.”

En aquest sentit, i tenint com a referents les darreres dades del mateix departament corresponents a l’estiu d’enguany, les llistes d’espera per a ser operat de les 14 intervencions garantides han passat de 4.824 persones en el moment en què Artur Mas va ser investit com a president de la Generalitat a 5.836 persones ara.

“El temps d’espera també ha crescut. A la regió sanitària del Camp de Tarragona el temps d’espera per operar-se de les 14 intervencions garantides ja supera els sis mesos (en concret, 6,49 mesos) i és superior a la mitjana catalana (5,6 mesos). A més, les “reduccions” que el departament ens ven corresponen a intervencions de relativament menor complexitat com ara els galindons o les cataractes. Les que impliquen una major dificultat, per ex. les pròtesis de genoll, continuen augmentant.” 


Tant el nombre de persones en llista d’espera com el temps d’espera de les intervencions no garantides també han augmentat. En aquests moments hi ha 14.739 pacients en llista d’espera a la regió sanitària del Camp de Tarragona amb un temps d’espera de 5,7 mesos (també superior a la mitjana catalana que és de 4,8 mesos). A l’Hospital Joan XXIII de Tarragona hi ha 5.268 persones en llista d’espera amb un temps d’espera mitjà de 5,9 mesos per arribar a la sala d’operacions, segons ha detallat la diputada socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada