divendres, 7 de febrer del 2014

UN EXEMPLE DE COM EMMMASCAREN LA REALITAT



Reconec que em vaig quedar molt sorpresa. Precisament acabava d’arribar d’una reunió amb sindicats d’infermeres on m’havien transmès la seva preocupació per la davallada de sous, condicions de treball, horaris, baixes, acomiadaments, etc. que s’ha viscut als hospitals catalans amb les retallades de CiU i PP. Pel matí ens havíem reunit amb representants de professors i dels col·lectius de pares: més del mateix, dificultats enormes per mantenir la qualitat del servei educatiu amb uns pressupostos de la Generalitat que van reduint-se cada any, primer amb l’entente CiU-PP i ara amb l’actual Govern de CiU-ERC. Doncs quina va ser la meva sorpresa en seguir el debat organitzat pel TAC 12 sobre la situació política i social de les comarques tarragonines i escoltar al representat de CiU, el diputat Albert Batet, dir exactament el següent: “aquests pressupostos de la Generalitat són els més socials de la història”. Sí? Segur? Potser els metges, infermeres, professors, Mossos, bombers, etc. d’aquest país no comparteixen aquest entusiasme. De vegades penso que els actuals dirigents de CiU per intentar justificar la seva fabulosa incompetència al Govern de la Generalitat copien l’estil de Mariano Rajoy i del PP al Govern de l’Estat consistent en enganyar, intentar desdibuixar la realitat per la via del llenguatge, i fer exactament el contrari del que diuen defensar. En fi...

Però és que quan creia que ja ho havia escoltat tot vaig sentir al senyor Batet felicitar-se pels pressupostos d’enguany a nivell territorial perquè “havia augmentat la inversió un 2% a les comarques tarragonines.” Deu ser una broma  o considerarà que els ciutadans som uns passerells? Sabeu quina és la realitat? Que les inversions directes de la Generalitat al Camp de Tarragona han davallat un 70% des de que Artur Mas és president de la Generalitat. Representem un 9% de la població de Catalunya i tan sols rebem el 5% de les inversions del Govern de CiU. Les inversions territorials han caigut de 152 milions d’euros el 2010 (darrer any de Govern de progrés) a tan sols 47 milions d’euros en els pressupostos d’enguany del Govern CiU-ERC. La inversió per habitant també s’ha ensorrat de 261 euros per tarragoní o vallenc a uns misèrrims 77 euros per persona. Perquè aquest menyspreu del tot punt intolerable? Com es pot treure pit amb aquests comptes objectius tan devastadors?  

Obligat el senyor Batet a donar explicacions d’aquest greuge objectiu del seu Govern cap a les nostres comarques va recórrer al manual bàsic de CiU en aquests casos. Tota la culpa és de: 1.- El tripartit. 2.- El govern espanyol. 3.- De la crisi econòmica...i la va quedar per dir 4.- De fumanchú.


Tots aquells que ja fa anys que som grandets i grandetes, segur que m’entendran quan dic que algun dia ens fem de fer adults  i assumir les nostres pròpies responsabilitats. Artur Mas ja fa més de tres anys que és president de la Generalitat. Algú de CiU ens podria dir quan començaran a complir la seva promesa electoral de baixar l’atur a la meitat (més que res perquè l’han enlairat un 20% addicional). Moltes gràcies, per avançat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada