dimarts, 4 de febrer del 2014

EL PSC DENUNCIA LA CAIGUDA DE LA POBLACIÓ ACTIVA I UN DESCENS DE QUASI 6.000 COTITZANTS A LA SEGURETAT SOCIAL A TARRAGONA



El PSC ha alertat del descens del nombre cotitzants a la Seguretat Social i de la població activa a la província de Tarragona. Segons ha denunciat el diputat socialista Joan Ruiz, “de les dades oficials que s’han fet públiques avui se’n desprèn que durant el passat mes de gener es van acumular 5.594 baixes a la Seguretat Social a la província de Tarragona, el que representa el percentatge més alt de Catalunya. Per desgràcia no es tracta d’un fet aïllat, del gener d’enguany al gener de l’any passat 2.212 cotitzants tarragonins s’han donat de baixa del sistema, pel que la xifra total de cotitzants amb prou feina arriba a les 255.000 persones en una província amb més de 800.000 habitants.”

Lluny dels balanços entusiastes que en relació a la situació econòmica està llançant el PP, el diputat socialista ha posat de relleu que “el desànim entre els aturats de llarga durada és tal que porta a moltes persones a donar-se de baixa de les oficines de treball. Malgrat aquesta situació desesperada després aquest “descens” dels inscrits a l’atur és presentat pel PP com una conseqüència de la millora del mercat de treball. Com és això possible amb aquest descens permanent i continuat del nombre de cotitzants a la Seguretat Social?”

Joan Ruiz ha assenyalat que l’únic que ha aconseguit la reforma laboral del Govern de Rajoy és enlairar el nombre de contractes temporals fins a límits mai assolits. “Fins al 92% dels contractes de treball que es van generar el 2013 van ser temporals, un nou “èxit” innegable del Govern.”

En darrer terme, des del PSC es denuncia la caiguda progressiva de les prestacions per desocupació i del nombre de beneficiaris. “La taxa de cobertura dels aturats ha caigut en més d’un 20% des de que el PP va arribar al Govern. D’un màxim històric d’un 80% amb Govern socialista hem passat a menys del 60% de cobertura amb Rajoy i Montoro.”


Un cop exposada aquesta dramàtica realitat socioeconòmica, Joan Ruiz s’ha preguntat “de què es felicitava el PP en l’exercici d’autobombo que van organitzar el cap de setmana passat a Valladolid. Amb els salaris de les classes populars en caiguda lliure (un 10% han baixat els sous de mitjana amb la reforma laboral del PP), amb taxes d’atur intolerables, amb la població activa reduint-se i amb les prestacions per desocupació i els serveis socials en caiguda lliure com es pot tenir la poca vergonya d’atribuir-se mèrits que no existeixen i dir que la crisi econòmica “ya es cosa del pasado”?”, ha reblat el diputat tarragoní.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada