dijous, 27 de febrer del 2014

EL PSC APEL.LA A UNA GRAN MOBILITZACIÓ EN LA CONCENTRACIÓ DEL 8 DE MARÇ A TARRAGONA DE REBUIG A LA LLEI DE L’AVORTAMENT DEL PP



La secretaria de polítiques d’igualtat del PSC de Tarragona ha fet avui una crida a la ciutadania per tal que es mobilitzi massivament el 8 de març a la manifestació que recorrerà la Rambla Nova de Tarragona de rebuig a la reforma de la llei de l’avortament impulsada per el Govern del PP.

La responsable de la secretaria, Ana Santos, ha destacat que “els i les socialistes continuem la nostra campanya en defensa dels drets de les dones i en contra de les intencions retrogrades de Gallardón i del PP. Els grups municipals socialistes ja han presentat als ajuntaments tarragonins mocions de rebuig a la reforma del PP i hem participat tant en el tren de  la llibertat com en les concentracions en defensa dels drets i de la dignitat de les dones.”

Ana Santos ha explicat que en breu es presentarà el col·lectiu “Onada Violeta” format per diverses associacions i entitats tarragonines. Així mateix, la dirigent socialista ha tornat a emplaçar al portaveu popular Alejandro Fernández a què rectifiqui les seves recents declaracions en les què aquest manifestava que les dones no tenen dret a l’avortament. “La lluita de les dones per la consecució dels seus drets té un llarg recorregut, també de sang i de patiment, com perquè ara el senyor Fernández vulgui atribuir-se la capacitat de negar-nos aquests drets en funció dels seus prejudicis ideològics. En tot cas declaracions com les del senyor Fernández ens demostren que encara hi ha molt tram per recórrer abans d’aconseguir assolir una societat justa on els homes i les dones tinguin els mateixos drets també a la practica.”

Per la seva banda, la secretaria de polítiques de justícia del PSC, Lídia Santos, ha participat aquesta tarda en una de les conferències organitzades pel PSC de Tarragona en el marc d’aquesta campanya contra la reforma de l’avortament.

Durant la seva intervenció Lídia Santos ha afirmat que “la llei que vol tirar endavant el PP és una autèntica regressió sense precedents a la Unió Europea i és, de facto, més restrictiva que la llei del 1985. Per tant, suposa una salt enrera de més de 30 anys i ella mateixa constitueix una violència estructural sobre les dones.”

En aquest sentit, ha remarcat que “es tracta d’una llei profundament classista ja que les dones que s’ho puguin permetre econòmicament marxaran a l’estranger per poder avortar mentre que aquelles que no disposin de recursos quedaran en una situació de pseudoclandestinitat, víctimes de condicions d’insalubritat que poden posar en risc la seva vida.”

Lídia Santos ha recordat que, segons dades de les Nacions Unides, al món cada vuit minuts una dona perd la vida com a conseqüència d’avortaments insegurs.


“Els i les socialistes defensem el dret de les dones a decidir de manera lliure i responsable sobre la seva salut sexual i reproductiva. Han estat Governs socialistes els que han garantit i ampliat els drets de les dones en aquests darrers 35 anys. En cas de tirar endavant la reforma il·lògica de Gallardón i Rajoy la nova legislació deixarà fora de l’avortament legal proper de 100.000 dones a tot el país”, ha conclòs la dirigent socialista.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada