dilluns, 24 de febrer del 2014

EL PSC DENUNCIA QUE EN UN ANY EL NOMBRE DE FAMÍLIES AMB TOTS ELS SEUS MEMBRES A L’ATUR I SENSE CAP INGRÉS S’HA INCREMENTAT EN 3.500 A LA PROVÍNCIA DE TARRAGONA



La diputada socialista i responsable de l’àrea social del PSC, Eva Granados, ha alertat avui a Tarragona de l’augment de la pobresa i de les desigualtats al conjunt del país i també a les comarques tarragonines.

“Les llistes d’espera per aconseguir alguna prestació en concepte de llei de dependència ja supera les 36.000 famílies al Camp de Tarragona. Així mateix, els Ajuntaments, com el de Tarragona, han de fer front a la manca de pagaments per part del Govern de la Generalitat i afrontar, al mateix temps, la demanda d’ajudes socials extraordinàries i urgents que arriba del carrer. Molts ajuntaments encara tenen pendents els pagaments de les subvencions socials corresponents al 2013 per part del Govern d’Artur Mas”, ha explicat la diputada socialista.

El PSC proposa mesures urgents i immediates per pal·liar aquest augment de la pobresa que CiU i ERC o bé neguen o bé intenten menystenir. “Des de la Generalitat no es fa més que retallar com per exemple els programes d’ajudes d’urgència social que estan congelats des del 2011. I mentre això passa ajuntaments com els de Tarragona han de buscar diners de sota les pedres per poder donar serveis bàsics en alimentació, beques de menjadors o subministraments essencials.”

Eva Granados ha explicat que a instàncies del grup socialista el Parlament de Catalunya celebrarà aquest proper mes de març un ple monogràfic per tractar sobre l’augment de la pobresa i les desigualtats.

“Per als socialistes hi ha tres línies vermelles que per a nosaltres són bàsiques: Primer, cal una garantia d’aliments. En aquests moments hi ha uns 50.000 nens catalans amb risc de desnutrició a Catalunya i això és intolerable. Volem una garantia d’alimentació i de beques de menjador per aquests infants.”

Segon, el PSC proposa una reforma de la renda mínima d’inserció per garantir uns ingressos econòmics mínims per a tots els ciutadans de Catalunya. I, en tercer terme, “volem garantir uns paràmetres d’habitatge en dignitat. No ens resignem davant del drama de la pobresa energètica, per això volem impulsar un PIRMI energètic per garantir la cobertura bàsica de llum, aigua i gas per a tots els catalans i catalanes.”

En aquest sentit, el viceprimer secretari de l’agrupació socialista de Tarragona, Javier Villamayor, ha subratllat “l’augment enguany de 100.000 euros de les partides d’urgència social de l’Ajuntament de Tarragona que ja arriba a un pressupost total de 345.000 euros.”

Des del 2007 el pressupost social de l’Ajuntament de Tarragona s’ha incrementat en un 60% i s’ha passat de 36.000 atencions directes a més de 67.000 en aquests poc més de sis anys, és a dir, quasi el doble. Dues terceres parts d’aquesta acció social es concentra en els barris de ponents de la ciutat que són els que acusen la crisi més directament.

Finalment, Eva Granados ha explicat que segons les darreres dades oficials de l’Institut Nacional d’Estadística el nombre de famílies a la província de Tarragona amb tots els seus membres a l’atur i que no cobren cap subsidi o prestació ha passat de 10.000 famílies a 13.500 en poc més d’un any, “aquesta és la intensitat del creixement de les desigualtats a la nostra societat.”


“Els socialistes reivindiquem un país on cap ciutadà passi gana i on tothom pugui escalfar-se a l’hivern, no com a la Catalunya real actual on hi ha nens que passen fred i que arriben a l’escola sense haver esmorzat ni haver sopat el dia anterior”, ha conclòs la diputada socialista. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada