dijous, 13 de febrer del 2014

MARIA JESÚS SEQUERA: “AMB LA REFORMA LABORAL DEL PP L’ATUR S’HA INCREMENTAT EN 200 PERSONES AL BAIX PENEDÈS”



La senadora del PSC per Tarragona i portaveu socialista a l’Ajuntament d’Albinyana, Maria Jesús Sequera, ha denunciat avui els efectes negatius que la reforma laboral aprovada pel Govern del PP, amb el suport del grup de CiU a les Corts Generals, ha tingut a la comarca del Baix Penedès.

Coincidint avui amb els dos anys d’ençà l’entrada en vigor de la reforma laboral la dirigent socialista ha subratllat que “en aquest període de temps l’atur registrat a la nostra comarca s’ha incrementat en 193 persones, la població activa ha caigut en 1.265 cotitzants mentre que més de 1.200 famílies del Baix Camp han de malviure sense cap salari, prestació o subsidi per desocupació, el que representa un increment del 35% en relació a les dades del 2012. Aquest és el devastador balanç d’una reforma que segons el mateix president del Govern “está funcionando muy bien.”

La senadora socialista ha posat de relleu que objectivament la reforma laboral del PP i de CiU tan sols ha aconseguit facilitar l’acomiadament, destruir ocupació i precaritzar les condicions laborals i els salaris dels treballadors. “No sembla un balanç com per treure pit, no.”

En aquest darrer punt, Sequera ha recordat que els salaris han registrat una caiguda sostinguda durant els cinc darrers trimestres i que segons denuncien els sindicats ja s’ha acumulat un descens del 12% de les retribucions salarials per efecte directe d’aquesta reforma que segons el PP “está funcionando muy bien.”

Així mateix, el salari mínim porta dos anys consecutius congelat, fet inèdit en democràcia, mentre que la cobertura per desocupació ha passat de ser superior al 80% a ser inferior al 60% sobre el total d’aturats.

“La situació és tan dramàtica que l’atur registrat ha comptabilitzat baixes per part d’aturats de llarga durada que al final han llançat la tovallola i per part de joves que han hagut de marxar a l’estranger davant la manca de perspectives laborals al nostre país. Després aquests mateixes dades se’ns presenten com un “èxit” en la creació d’ocupació... quan la mateixa Seguretat Social alerta d’un descens del nombre de cotitzants al sistema de 95.000 treballadors a Catalunya i de 426.000 treballadors en el conjunt d’Espanya en aquests mateixos dos anys.”


Maria Jesús Sequera ha reafirmat el compromís socialista de “derogar la reforma laboral un cop tornem al Govern. Així mateix, continuarem proposant al Parlament l’aprovació d’un pla d’emergència contra l’atur i de protecció a les famílies que es troben en paràmetres de pobresa a la comarca del Baix Penedès. No podem romandre de braços creuats mentre constatem com augmenta la pobresa i les desigualtats per culpa de la crisi i de l’obsessió retalladora de la dreta. No almenys els socialistes...”, ha conclòs la senadora del PSC.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada