dimarts, 7 de gener del 2014

14.500 TREBALLADORS TARRAGONINS ES VEURAN PERJUDICATS PER LA CONGELACIÓ DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL



El grup parlamentari socialista de les comarques tarragonines ha denunciat aquest dimarts que la congelació del salari mínim interprofessional aprovada pel Govern del PP perjudicarà enguany uns 14.500 treballadors de la província de Tarragona que perceben aquestes retribucions salarials mínimes.

Segons el diputat socialista Joan Ruiz, “el Govern de Rajoy continua fidel al seu estil de carregar el pes de la crisi sobre l’esquena dels col·lectius més dèbils de la societat per això ha estrenat l’any congelant el salari mínim i donant llum verda a una nova pujada del preu de la llum. És a dir, fent que els cobren menys segueixin perdent poder adquisitiu.”

“I per desgràcia això tan sols és la punta de l’iceberg perquè el mateix ministre Montoro ha anunciat que durant aquest 2014 estimularan la creació de plans de pensions privats. O sigui, per un costat en tres anys l’executiu del PP tan sols ha pujat el S.M.I. uns raquítics 4 euros mentre que aquest mateix Govern ha endegat una amnistia fiscal per als grans defraudadors i els delinqüents fiscals.”

Per contra, durant el darrer període de Govern socialista el salari mínim es va incrementar un 39% en set anys (2004-2011), passant de 460 euros el 2004 a 641 euros el 2011, és a dir, 181 euros més.

Davant d’aquest escenari tan lamentable el grup socialista ja ha anunciat que presentarà una proposició al Congrés demanant que el Govern del PP augmenti el salari mínim, com a mínim, un 3% d’acord amb l’increment del cost de la vida.


“És increïble que mentre el PP i els seus corifeus mediàtics van atiant el discurs triomfalista de la sortida de la crisi la realitat del seu Govern sigui una congelació del salari mínim, l’increment del cost de tots els serveis bàsics i la constatació de què Espanya és el país on els salaris més han baixat durant el 2013. Sembla el món a l’inrevés!”, ha conclòs Joan Ruiz.    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada