dijous, 9 de gener del 2014

EL PSC MANIFESTA EL SEU ENÈRGIC REBUIG A LA DESTRUCCIÓ I EMMAGATZEMAMENT D’ARMES QUÍMIQUES A TARRAGONA



En relació a les informacions aparegudes avui sobre el possible emmagatzemament i destrucció d’armes químiques provinents de Síria al Port de Tarragona, el diputat del PSC al Parlament de Catalunya Xavier Sabaté ha mostrat la seva total i absoluta oposició a aquesta possibilitat.

Amb la deguda prudència, donat que encara no hi ha informacions oficials al respecte, Xavier Sabaté ha afirmat que “els socialistes ens oposem a què material bèl·lic amb un grau de toxicitat de la gravetat del gas sarín o del gas mostassa hagin de circular pel Port de Tarragona o tractar-se a alguna de les plantes dels nostres polígons.”

“Volem recordar que la província de Tarragona ja acull nombroses instal·lacions de risc – el territori que en conté més de tota Catalunya i Espanya - com tres centrals nuclears, quatre de cicle combinat, plantes químiques, una refineria, nombrosos magatzems de productes de risc i centres de tractament de residus especials. Per tant, el grau de solidaritat dels tarragonins amb la resta del país en matèria d’activitats de risc ja està degudament satisfet. No pot ser que, altre cop, Tarragona hagi d’acollir i tractar material d’alta perillositat.”

Finalment, el diputat ha afegit que “els socialistes reiterem el nostre compromís amb els valors de la pau i la no violència. Precisament quan ara commemorem els bombardejos que Tarragona va patir per part de l’aviació franquista durant la guerra civil és el moment de reafirmar la nostra aposta per un Mediterrani lliure de guerres com les de Síria que pel cinisme del seu dictador i per la hipocresia d’uns altres cada dia ens dóna un balanç macabre en forma de morts entre la població civil. En aquest sentit, els Jocs Mediterranis de Tarragona del 2017 poden ser un instrument d’enorme importància per fomentar els valors de la pau en l’àmbit mediterrani”, ha conclòs el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada