dimecres, 29 de gener del 2014

JOAN RUIZ: “LA CARTA QUE EL GOVERN DEL PP HA ENVIAT ALS PENSIONISTES TARRAGONINS ÉS UNA BURLA I UNA PRESA DE PÈL”



“És una burla i una presa de pèl intolerable a tots i cadascun dels 166.000 pensionistes tarragonins. La veritat és que no tenen vergonya”, així de contundent s’ha manifestat el diputat tarragoní, i membre de la Comissió de seguiment dels Pactes de Toledo a les Corts Generals, Joan Ruiz a l’hora de valorar la carta que el Govern del PP ha enviat aquests dies a tots i cadascun dels pensionistes per informar-los que la seva pensió pujarà entre 0,35 cèntims d’euro a un màxim d’un parell d’euros mensuals.

“Aquest “generós” augment de les pensions que el PP vol vendre com la gesta més heroica de tots els temps s’entén a la perfecció si tenim en compte el següent: ha costat més l’enviament i impressió de la carta que el que realment s’apuja la quantia de la pensió de la immensa majoria de receptors. Així de patètic.”

Segons ha denunciat el diputat socialista, “el Govern del PP s’ha gastat més de quatre milions d’euros en aquest exercici d’autopropaganda quan, al mateix temps, es redueixen dràsticament les partides destinades a prestacions per dependència, teleassistència o la gratuïtat de molts medicaments per a la gent gran. De pena!!”

Joan Ruiz ha volgut denunciar “el que la carta no vol explicar” i que és que en realitat el Govern de Rajoy ha volgut estalviar traient diners de les butxaques dels pensionistes. Així, s’ha canviat unilateralment la revalorització de les pensions atenent a l’augment de l’IPC per aquest raquític 0.25% “a la pràctica això vol dir que cada pensionista tarragoní perdrà, de mitjana, uns 300 euros anuals de poder adquisitiu aquest 2014. I al damunt tenen la indecència de vendre aquesta nova retallada com un “aumento de las pensiones”!”  

Segons les estimacions del grup socialista, aquesta reforma del sistema públic de pensions per part del PP farà perdre uns 33.000 milions d’euros als pensionistes del país en els propers nou anys.

“Això sí que és un espoli en tota regla! Un espoli i l’enèsima mentida de Rajoy i del PP que van jurar i perjurar que mai passarien les tisores pel sistema públic de pensions. Un cop més passen la factura de la crisi sobre les esquenes dels més dèbils, en aquest cas, dels pensionistes.”


Finalment, el diputat socialista a emplaçat als dirigents i diputats del PP per Tarragona “a reflexionar” i com a mínim evitar fer mofa del patiment de la gent invertint en propaganda, al damunt falsa, quan es retallen drets, serveis i prestacions socials un dia sí i l’altre també. “És indigne gastar-se més de 4 milions d’euros enviant cartes dient textualment “me complace informarle” d’un augment de 0.72 cèntims d’euro de la seva pensió (el que pot servir, per exemple, per pagar la meitat d’un cafè amb llet) quan s’està retallant a mansalva en dependència, sanitat, educació o prestacions per desocupació amb l’excusa de què “no hay dinero”. És indigne, així de clar”, ha reafirmat amb contundència el diputat tarragoní.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada