dilluns, 27 de gener del 2014

NÚRIA SEGÚ: “CIU I ERC DEIXEN A L’ESTACADA A MÉS DE 36.000 DEPENDENTS TARRAGONINS”



La diputada socialista per Tarragona, Núria Segú, ha denunciat aquest dilluns amb fermesa que “els diputats de CiU i ERC han deixat a l’estacada més de 36.000 famílies tarragonines que encara estan en llista d’espera per accedir a les prestacions i serveis que contempla la llei de dependència. Una llista que no ha parat de créixer des de que Artur Mas és president de la Generalitat.”

Segons ha denunciat la diputada vallenca “CiU i ERC han tornat a sumar els seus vots al Parlament per rebutjar una moció socialista que instava al Govern a donar una resposta econòmica immediata a les persones en perill de perdre la seva plaça de residència o en llista d’espera per poder accedir-hi.”

En concret, la moció socialista demanava restablir els programes individuals d’atenció de prestació econòmica per aquest primer semestre d’enguany i impulsar un sistema excepcional de prestació econòmica a fi i efecte de permetre l’accés a una plaça pública residencial a les persones que, d’acord amb els informes dels serveis socials, requereixin una plaça de manera preferent i urgent.

“Els socialistes volem que es reincorpori al circuit a les persones que esperaven aquesta prestació quan es va suspendre unilateralment, per part del Govern, el mes d’agost de l’any passat. Com es vot votar en contra d’això? Com es poden pagar subvencions a les escoles de l’Opus Dei i, al mateix temps, denegar prestacions per dependència? El comportament polític en matèria de benestar social al Parlament per part de CiU i ERC comença a semblar idèntic al que fa el PP en el conjunt de l’Estat!”

Núria Segú ha reafirmat el compromís socialista de continuar lluitant per evitar que “la dreta i els seus actuals socis parlamentaris continuïn congelant el calendari d’aplicació, laminant la mateixa llei i rebaixant la prestació i quantia de les proteccions. A Tarragona mateix el nombre de persones en llista d’espera ha crescut en quasi 4.000 persones en poc més de tres anys i això és del tot intolerable.”


“És especialment trist i lamentable que aquells que s’autoproclamen d’esquerres votin aquestes retallades assumint el mateix discurs i model social de CiU i PP”, ha argumentat la diputada socialista.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada