dijous, 30 de gener del 2014

EL PSC DEL CAMP DE TARRAGONA PRESENTA UNA CAMPANYA CONTRA LA REFORMA DE L’AVORTAMENT QUE VOL IMPULSAR EL GOVERN DEL PP



La Federació del PSC del Camp de Tarragona ha presentat aquest dijous una campanya contra la reforma de l’avortament que vol impulsar el Govern del PP i a favor dels drets de les dones. Segons ha explicat la diputada socialista, Núria Segú, “els grups municipals socialistes tarragonins presentaran mocions als plens municipals per tal que aquests manifestin el seu rebuig a les intencions de Gallardón i Rajoy. Així mateix endegarem actes públics i informatius a totes les comarques tarragonines a tal efecte.”

La diputada socialista ha denunciat el projecte de llei del PP “com una autèntica regressió, sense precedent en democràcia i a la Unió Europea. El PP tornarà a situar les dones en condicions de pseudoclandestinitat, suprimint el seu dret a decidir de manera lliure i responsable sobre la seva vida sexual i reproductiva. És una insensatesa, directament.”

Cal tenir present que la llei del PP elimina la possibilitat d’interrompre d’embaràs en les primeres 14 setmanes el que passarà a ser considerat com un delicte, tret dels casos de violació o de greu risc per a la mare. “En suprimir l’avortament, el PP tan sols aconseguirà augmentar-ne el nombre, tal o com ja ha alertat l’Organització Mundial de la Salut. Això sí, a partir d’ara es faran en condicions d’insalubritat i posant en risc la vida de les dones. Per exemple, els 1.667 avortaments efectuats a la regió sanitària de Tarragona el 2012, el darrer any amb dades oficials.”

Per la seva banda, Rocio León, secretària d’acció política del PSC de Tarragona, ha explicat que la Federació dels socialistes tarragonins participarà de manera molt activa en el Tren de la Llibertat que portarà milers de catalanes i catalans el proper 1 de febrer a la gran concentració que omplirà els carrers de Madrid en contra de la reforma de l’avortament del PP. “De moment, ja posem assegurar que 250 tarragonins i tarragonines anirem fins a Madrid per protestar contra aquest atac sense precedents que suposa donar un espectacular salt enrera de 30 anys en matèria de drets i llibertats de les dones.”

La dirigent socialista també ha assegurat que “els socialistes ens comprometem a retirar de manera immediata aquesta reforma insensata del PP un cop accedim al Govern. No podem permetre una reforma que ha tingut el rebuig unànime de tots els grups representats al Parlament europeu –fins i tot de la bancada popular!- tret de l’extrema dreta francesa del Front Nacional.”


En darrer terme Rocío León ha emplaçat al dirigent del PP de Tarragona, Alejandro Fernández, “a què rectifiqui de manera immediata les seves recents declaracions en les què manifestava que les dones no tenen dret a l’avortament. Qui és el senyor Fernández per atribuir o negar drets que són universals i fruït d’una lluita històrica de les dones? Amb els drets i llibertats de les dones no s’hi juga, ni tan sols dialècticament.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada