divendres, 18 de maig del 2012

RETALLADES, UN VIACRUCIS PER ETAPES



El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquesta setmana el seu tercer paquet de retallades d’ençà que CiU va guanyar les eleccions al Parlament fa un any i mig. Un cop més es fan recaure les conseqüències de la crisi, les retallades als col•lectius més vulnerables de la nostra societat: als treballadors (se’ls baixa encara més el sou a través dels complements salarials), als estudiants i als joves (pujada de taxes i nova matrícula per a la Formació Professional), a les associacions i al teixit social del país (retallada de les subvencions de la Generalitat), etc.


El primer que cal destacar, és la pràctica a la que ja ens té acostumats el Govern de Catalunya de culpabilitzar als altres de els seves decisions i defugir la seva responsabilitat. El Govern “dels millors” d’Artur Mas decideix aprovar aquest nou reguitzell de retallades però la culpa de tot és... dels altres. El mateix Artur Mas va culpabilitzar al Govern central actual i a l’anterior, als anteriors Governs de progrés a la Generalitat, a les polítiques impulsades per la Unió Europea, a tothom!, només li va faltar culpabilitzar al ciutadans perquè es posen massa malalts i no cuiden la seva salut, això ja ho va fer el conseller de salut, no?

Ningú va quedar al marge dels retrets de Mas. Llàstima que això no ho expliquessin durant la campanya electoral (recordeu aquells anuncis del somriure que anunciava un “canvi” gloriós i d’aquella llum que es perfilava al final del túnel?). Lluny queden els temps en què de Govern d’Artur Mas en boca del Conseller de treball prometia que reduiria l’atur a la meitat en aquesta legislatura (en aquests moments hi ha molts més aturats que quan CiU va arribar al Govern.)

Es l’hora de que aquest Govern assumeixi la responsabilitat de les seves decisions i deixi de dir, com els infants, que la culpa no és d’ells, sinó dels altres. Es el Sr. Artur Mas i CiU qui ha decidit treure impostos (i ingressos públics) a les rendes altes, recomanar fer-se d’una mútua, afavorís l’escola privada davant la pública..... Sr Mas, els catalans i catalanes som adults i necessitem un Govern que actuï també com un adult ja és hora de que cadascú es responsabilitzi de les seves pròpies decisions. Deixi d’amagar el cap sota l’ala i sobre tot , deixi d’enganyar-nos perquè en realitat darrera d’aquestes retallades s’amaga la voluntat de reformar o millor dit de contrareformar l’Estat del Benestar i utilitzar l’excusa de la crisi, la reducció del dèficit com a coartada per reduir drets ciutadans.

La veritat objectiva és que aquest ha estat el tercer gran paquet de retallades anunciades pel Govern de CiU. La primera va perjudicar a la sanitat, l’educació i a les ajudes i prestacions socials amb conseqüències nefastes com, per desgràcia, tots sabem en la nostra vida quotidiana. La segona van tenir la barra, i subratllo, la barra d’anunciar-la dos dies després de les eleccions generals (primer anem a votar i després les males notícies) i va implicar la creació de noves taxes, com l’euro per recepta.

I quin és el balanç de l’obra de Govern, en positiu, durant tots aquestes mesos? Res. Zero. Stand-by absolut. El país paralitzat, això sí, per culpa “dels altres”.

Article de Núria Segú publicat al setmanari El Vallenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada