dijous, 3 de maig del 2012

EL PSC PRESENTA UNA PROPOSTA DE RESOLUCIÓ AL PARLAMENT EN LA QUÈ S’INSTA A LA GENERALITAT A COMPLIR AMB EL PROCOTOL SIGNAT AMB L’AJUNTAMENT PER MILLORAR ELS EQUIPAMENTS EDUCATIUS DE TARRAGONA



El grup socialista ha presentat una proposta de resolució al Parlament de Catalunya en la què s’insta al Govern de la Generalitat a complir amb els compromisos adquirits amb l’Ajuntament de Tarragona en el protocol de col•laboració signat entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament de Tarragona per a la corresponsabilització en l’àmbit educatiu en el període que va del 2010 al 2016.
Segons ha explicat el diputat socialista per Tarragona, Xavier Sabaté, “la proposta fa un especial èmfasi en l’escola Olga Xirinacs, els instituts Arrabassada, Ponent i Tarragona, la substitució de l’escola la Floresta i l’Escola Oficial d’Idiomes de Tarragona.”
“En l’esmentat protocol es reconeixia la necessitat que l’Ajuntament cedís els solars necessaris per tal que la Generalitat pogués construir els centres educatius ja planificats conjuntament i que es trobaven en aules prefabricades o edificis provisionals. Malgrat aquest acord, l’actual context de retallades educatives permanents endegades pel Govern d’Artur Mas posa en perill el contingut d’aquest acord i d’aquí la necessitat d’una moció parlamentària a tal efecte.”, ha explicat el diputat tarragoní.

Així mateix, Xavier Sabaté ha explicat que el vot en contra de CiU i l’abstenció del PP ha impedit que la comissió d’Educació del Parlament aprovés avui dues propostes de resolució socialistes demanant la permanència de les escoles Olga Xirinacs de Tarragona i Abril de la Canonja. La mateixa orientació de vot ha impedit també la compareixença de la consellera d’Educació a fi d’explicar quines són les intencions del Govern en relació a l’escola Olga Xirinacs.

El diputat socialista ha afirmat que “no es poden prendre decisions de forma centralista des de Barcelona i de manera burocràtica. El Govern hauria d’escoltar al territori i, en primer lloc, a les famílies directament implicades en el manteniment d’aquestes escoles i dels seus projectes educatius.”

Xavier Sabaté ha acabat la seva intervenció emplaçant als diputats per Tarragona Victòria Forns, de CiU, i Jordi Roca, del PP, a que aprovin amb el seu vot la proposta de resolució que demana la vigència i compliment del protocol signat entre la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona el 2010. “No poden fer oïdes sordes a aquesta proposta de resolució. En cas de no compartir-la que ens expliquin la seva proposta però no poden restar muts quan hi ha equipaments educatius de la ciutat que resten en la incertesa en relació al seu futur.”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada