dilluns, 7 de maig del 2012

EL “DECRETAZO” DEL PP EN MATÈRIA DE SALUT SUPOSARÀ QUE ELS PENSIONISTES TARRAGONINS HAURAN DE DESTINAR UN 10% DE LA SEVA PENSIÓ A REPAGAR-SE LA DESPESA SANITÀRIA I FARMACÈUTICA


“És un obús directe a les economies dels 119.000 pensionistes del Camp de Tarragona”, així ha definit el diputat socialista i portaveu del PSC al Parlament, Josep Maria Sabaté, els efectes territorials del Reial Decret del Govern del PP sobre la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut.
Segons el diputat socialista, “en aquests moments el 85% de la despesa farmacèutica va a càrrec dels pensionistes, per tant l’entrada en vigor d’aquest autèntic “decretazo” ho destrossa tot. A partir del mes de juny els pensionistes tarragonins hauran de destinar entre 80 a 90 euros, aproximadament un 10%, de mitjana, de la seva pensió, a pagar aquest autèntic repagament de la despesa sanitària i farmacèutica que implica aquest decret.”
Josep Maria Sabaté ha alertat del efectes d’aquesta reforma encoberta del sistema sanitari en una província com la nostra en la què es registra un major increment poblacional i que, conseqüentment, haurà d’afrontar un augment de la població major de 65 anys superior a la mitjana. Segons ha explicat el diputat reusenc la població a les sis comarques del Camp de Tarragona pot arribar a les 713.000 persones l’any 2021, el que suposa un increment del 22% en relació a enguany.
“El decret llei no té pèrdua. S’ha de tenir la condició d’assegurat per tenir dret a l’assistència. Per exemple, un fill que tingui 28 anys i que no hagi percebut l’atur i no trobi feina s’haurà d’inscriure com a beneficència. A partir d’ara s’haurà de pagar el transport sanitari programat, el material d’ortopèdia... és a dir, més repagaments.”
Josep Maria Sabaté ha explicat que aquesta nova retallada contradiu la llei d’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut aprovat pel Parlament de Catalunya ara fa dos anys per unanimitat de tots els grups representats a la Cambra.
“El Govern de CiU a Catalunya ha retallat un 14% del pressupost destinat a salut en els darrers dos anys i ara des de l’executiu del PP encara s’introdueixen més retallades i repagaments. Davant d’aquesta autèntica escapçada de drets en matèria de salut, sense precedents en la nostra història contemporània, exigim al Govern que aturi aquest desgavell i que, almenys, retiri l’euro per recepta”, ha emfatitzat Josep Maria Sabaté.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada