dimecres, 2 de maig del 2012

FRANCESC VALLÈS: “MENYS PRESENTACIONS I MÉS CONCRECIONS”



El coordinador dels diputats i senadors del PSC a les Corts Generals i diputat per Tarragona, Francesc Vallès, ha demanat avui a la Generalitat “que no faci tantes presentacions sobre el projecte de sortida de mercaderies del Port de Tarragona i comenci a negociar d'una vegada per totes amb el Ministeri de Foment el traçat definitiu, el calendari d'execució i el sistema de finançament d'aquesta infrastructura vital per al desenvolupament econòmic de Tarragona i del conjunt del nostre país”. Vallès es refereix a la presentació de la “proposta” de connexió del Port amb la frontera francesa que el conseller Recoder ha fet avui a Tarragona després de presentar-ho fa pocs dies a Barcelona.




Segons Vallès, “a aquestes alçades el que hauríem de saber és si el Govern de la Generalitat i el de l'Estat han parlat d'alguna cosa sobre aquesta qüestió, si la Ministra de Foment avala el projecte o encara en defensa un altre, de quins terminis d'execució estem parlant i de com es finançarà aquesta inversió" perquè, ha afegit Vallès "en els pressupostos generals de l'Estat no hi ha cap partida per construir aquest tercer fil". "És poc seriós" ha dit Vallès, "que aquí es vagin presentant projectes que a Madrid no n'han sentit ni parlar. Cal que ambdós Governs es coordinin i acordin una solució definitiva d'una vegada perquè ens estan marejant a tots i en aquest tema ens hi juguem molts llocs de treball i moltes possibilitats de creixement econòmic".





Esmena socialista als PGE



En aquest sentit, el diputat socialista ha anunciat la presentació, divendres passat, “d'una esmena als pressupostos generals de l'Estat per garantir la redacció del projecte constructiu i poder licitar enguany les obres. Sinó ningú garanteix que aquest any es pugui fer res d'allò que avui han anunciat.”



“Si CiU i PP ho volen, tenen l'oportunitat de demostrar que, més enllà de les presentacions, creuen en la millora de la competitivitat del nostre Port, amb el que això implica a nivell de generació de nous llocs de treball, votant a favor d’aquesta esmena.”



“No n’hi ha prou en dir quin és el projecte que més agrada, sinó que s’ha de treballar de forma rigorosa i coordinada entre ambdós Governs per garantir el calendari d’execució de les obres. Necessitem garanties i certeses de que aquesta obra s'acabarà fent i no tantes confusions com estant creant, i malauradament sembla que el més calent encara és a l'aigüera”, ha emfatitzat el diputat socialista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada