dijous, 31 de maig del 2012

PERDUTS CAMÍ D’ITACAReus, 25 de març de 2012. El president de la Generalitat, Artur Mas, fa el discurs de cloenda del Congrés de CDC. “Posarem rumb cap a nous horitzons nacionals. El nostre somni és Ítaca.” Està pensant en la història, això és evident. “Hem agafat les naus i ens dirigim cap a les platges.” No només pensava en la història sinó que crec que aquella tarda Artur Mas pensava que estava escrivint la història de Catalunya.
Més enllà de la parrafada bucòlico-metafòrica que el líder de CiU ens va oferir crec que, abans d’agafar les naus, el senyor Mas hauria de pensar cap a quins nous horitzons vol arribar i amb companyia de qui. I aquí no val la mala literatura sinó els fets concrets. Per exemple, el Partit Popular va obtenir a les passades eleccions el 17% dels vots al Camp de Tarragona. Doncs bé, amb el 17% dels vots en aquests moments el PP és Govern a Ajuntaments que representen al 43% de la població de les nostres comarques, quasi a tot arreu per obra i gràcia de CiU. Seguint la vella tradició de Jordi Pujol, que ja va triar dos cops al PP com a parella de ball, allà on sumen CiU i PP van de la ma.

En aquest sentit la llista d’Ajuntaments és interminable: Reus, Salou, Cambrils, Calafell, Santa Oliva, Mont-roig del Camp, Vilallonga, Torredembarra, pacte “de iure” als Consells Comarcals del Tarragonès, Baix Penedès i Baix Camp (als Consells Comarcals del Priorat, Alt Camp i Conca de Barberà no hi ha pacte però només pel petit detall de què el PP no hi té representació), pacte “de facto” a la Diputació de Tarragona, etc.De fet, el senyor Mas tan sols hauria d’haver preguntat a un dels delegats del Congrés, el senyor Carles Pellicer, alcalde de Reus, sobre el lamentable espectacle dels seus socis de Govern a Reus, els regidors del Partit Popular, abstenint-se en la votació per a la retirada de la resta de símbols franquistes a la ciutat al ple municipal. I això a l’any 2012! Per tant, un viatge a Ítaca amb Artur Mas al timó i la senyora Sánchez Camacho de vigia no sembla un trajecte gaire suggerent...També a Reus l’alcalde Pellicer sembla portar el rumb de la ciutat cap a una Ítaca orfe de qualsevol ambició. Un any després del gran pacte de la dreta per fer-se amb el Govern de la ciutat l’entente CiU-PP a l’Ajuntament presenta un balanç absolutament decebedor. Pas enrera de gegant en tots els temes que afecten la qualitat de vida dels reusencs i reusenques: augment de l’atur i de la pressió fiscal, tissorada en educació, escoles bressol, formació ocupacional i prestacions i serveis socials que depenen de l’Ajuntament, manca de projecte, de lideratges i improvisació evident, etc.Després de passar-se anys i anys “exigint” una baixada dels impostos municipals quan estaven a l’oposició ara CiU i PP es veuen “obligats” a pujar la pressió fiscal davant dels incompliments i dels deutes del Govern “amic” d’Artur Mas. Els socialistes creiem que Reus mereix més. Els reusencs i reusenques ens mereixem un Govern que sumi esforços per crear ocupació, garantir treball i activitat econòmica i recuperar la qualitat en la prestació de serveis municipals que teníem i que ens reconeixen, fins i tot, fora vila. Un Reus líder en cohesió social, igualtat d’oportunitats i ambició i projecció de ciutat. Aquest és el nostre compromís i per això continuarem treballant els socialistes.

Article de Gemma Capdevila publicat al Més Tarragona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada